Karfiolrizottó spenóttal tálalva

Karfiolrizottó spenóttal

A karfiolrizottó spenóttal egy modern és egészséges alternatíva az olasz konyha klasszikus rizottója helyett. A karfiolrizs alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes megoldás, amely különösen népszerűvé vált az egészségtudatos konyhában. A friss spenót és a parmezán gazdag ízei tökéletes harmóniát alkotnak, miközben a karfiol krémessége kiemeli az étel egyszerűségét. Ez a fogás ideális választás könnyű vacsorákhoz, és remekül illik bármilyen diétás étrendbe.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Karfiol
150 g Friss spenót
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 g Vaj
50 g Parmezán sajt
500 ml Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 cs. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a karfiolt, és vágd apró rózsákra. Konyhai robotgépben daráld rizsszem nagyságúra, hogy karfiolrizst kapj.

    Ha nincs robotgéped, reszelőn is lereszelheted a karfiolt.

    2

    Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert akkor keserű lesz.

    3

    Add hozzá a karfiolrizst, és pirítsd 5 percig közepes lángon. Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.

    A karfiolrizst folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le és egyenletesen piruljon.

    4

    Öntsd fel a zöldségalaplével, és főzd további 10 percig, amíg a karfiol megpuhul és a folyadék nagy része elpárolog.

    A zöldségalaplét apránként adagold a karfiolhoz, ahogy felszívja a folyadékot, így krémesebb lesz a rizottó.

    5

    Add hozzá a friss spenótot, és kevergesd, amíg összeesik. Keverd bele a vajat és a reszelt parmezánt, hogy krémes állagot kapj.

    A spenótot csak a végén add hozzá, hogy ne főjön túl és megőrizze a színét.

    6

    Ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel. Tálalás előtt díszítsd extra reszelt parmezánnal, ha szeretnéd.

    A rizottót azonnal tálald, mert hamar besűrűsödik.