Kasha pirospaprikával, tálalva egy egyszerű edényben, a finom kása jól látható

Kasha pirospaprikával

A kasha az orosz konyha alapétele, amely évezredek óta tápláló és egyszerű ételként ismert. A pirospaprikás változatban a kása színt és ízt kap, amit a paprika erőteljes aromája ad. Ez az étel ideális köretként, de akár reggelire is tálalható, mivel egészséges és tápláló.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Kása
500 ml Víz
1 tk.
1 tk. Pirospaprika
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kását alaposan öblítsük le hideg vízben, hogy eltávolítsuk a felesleges port.

    Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így a kása nem lesz ragacsos.

    2

    A vizet forraljuk fel egy nagy lábasban. Amikor felforrt, adjuk hozzá a sót, pirospaprikát és az olajat.

    A pirospaprika az íz mellett színt is ad a kásának, így vizuálisan is étvágygerjesztő lesz.

    3

    Adjuk hozzá a kását a forró vízhez, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőmérsékleten főzzük 10-15 percig, amíg meg nem puhul.

    A kását lassú tűzön főzzük, így nem fog kifröccsenni a víz, és a szemek szépen megpuhulnak.

    4

    Ha a kása megfőtt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az összes folyadékot beszívja.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a kása igazán puhára és ízesre főjön.

    5

    Tálaljuk a kész kását a pirospaprika gazdag ízével, és egy kis extra pirospaprikával a tetején.

    A pirospaprika nemcsak ízesíti, hanem szép piros színt is ad az ételnek, így étvágygerjesztő lesz.