Kasha tĂșrĂłval, tĂĄlalva egy egyszerƱ edĂ©nyben, a finom kĂĄsa jĂłl lĂĄthatĂł

Kasha tĂșrĂłval

A kasha az orosz konyha alapĂ©tele, amely Ă©vezredek Ăłta tĂĄplĂĄlĂł Ă©s egyszerƱ Ă©telkĂ©nt ismert. A tĂșrĂłval kĂ©szĂŒlt vĂĄltozatban a tĂșrĂł friss, krĂ©mes Ă­ze Ă©s gazdag tĂĄpanyagtartalma egyedĂŒlĂĄllĂł kombinĂĄciĂłt alkot a kĂĄsĂĄval. Ez az Ă©tel ideĂĄlis köretkĂ©nt, de akĂĄr reggelire is tĂĄlalhatĂł, mivel gazdag fehĂ©rjĂ©ben Ă©s tĂĄplĂĄlĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Kása
⭕ 500 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 100 g TĂșrĂł
⭕ 1 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kĂĄsĂĄt alaposan öblĂ­tsĂŒk le hideg vĂ­zben, hogy eltĂĄvolĂ­tsuk a felesleges port.

    Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így a kåsa nem lesz ragacsos.

    2

    A vizet forraljuk fel egy nagy låbasban. Amikor felforrt, adjuk hozzå a sót és az olajat.

    Az olaj segít, hogy a kåsa ne tapadjon össze, így könnyen tålalható lesz.

    3

    Adjuk hozzĂĄ a kĂĄsĂĄt a forrĂł vĂ­zhez, Ă©s folyamatos kevergetĂ©s mellett, alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten fƑzzĂŒk 10-15 percig, amĂ­g meg nem puhul.

    A kĂĄsĂĄt lassĂș tƱzön fƑzzĂŒk, Ă­gy nem fog kifröccsenni a vĂ­z, Ă©s a szemek szĂ©pen megpuhulnak.

    4

    Ha a kĂĄsa megfƑtt, vegyĂŒk le a tƱzrƑl, Ă©s hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az összes folyadĂ©kot beszĂ­vja.

    Ez a lĂ©pĂ©s biztosĂ­tja, hogy a kĂĄsa igazĂĄn puhĂĄra Ă©s Ă­zesre fƑjön.

    5

    TĂĄlaljuk a kĂ©sz kĂĄsĂĄt tĂșrĂłval, Ă©s Ă­zlĂ©s szerint egy kevĂ©s extra olajjal meglocsolhatjuk.

    A tĂșrĂł friss, krĂ©mes Ă­ze tökĂ©letesen illik a kĂĄsĂĄhoz, Ă©s gazdagĂ­tja annak textĂșrĂĄjĂĄt.