Kashmiri Pulao, gazdag fűszeres rizs, mandulával és mazsolával, friss korianderrel tálalva

Kashmiri Pulao

A Kashmiri Pulao egy hagyományos indiai étel, amely a Kashmiri régióban származik. A régió gazdag fűszeres ételeiről ismert, és a Pulao a helyi konyha egyik alappillére. A kashmiri fűszerek gazdag ízvilágot adnak ennek az ételnek, amely tökéletesen illik a különféle zöldségekkel és fűszerekkel. A mazsola és a mandula különleges textúrát és édességet ad a rizsnek, míg a koriander frissességet biztosít. Ez az étel egy nagyszerű választás akár egy ünnepi vacsorához, akár egy hétköznapi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
400 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
1 rúd Fahéj
4 db Szegfűszeg
4 db Kardamom
50 g Királyi mazsola
30 g Mandula
1 db Sárgarépa
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst öblítsd le alaposan, majd tedd félre, hogy lecsöpöghessen.

    A rizst mindig jól öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és keményítőt, így a rizs könnyebben puhul és nem lesz ragacsos.

    2

    A hagymát hámozd meg és szeleteld vékony karikákra. Egy serpenyőben, közepes lángon, az olívaolajon pirítsd a hagymát aranybarnára.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat. Aranybarna legyen, hogy a karamellizált ízek jól illeszkedjenek a rizshez.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd kis kockákra vagy hosszúkás csíkokra.

    A sárgarépa ne legyen túl nagy darabokra vágva, hogy egyenletesen főjön a rizsben.

    4

    Egy nagy fazékban forralj vizet, és amikor felforrt, add hozzá a rizst, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a kardamomot. Főzd a rizst 10-12 percig, amíg megpuhul.

    A fűszerek fokozzák a rizs ízét, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl a rizst, mert könnyen túlpuhulhat.

    5

    Amikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a pirított hagymát, sárgarépát, mazsolát és mandulát.

    A mandulát és a mazsolát előtte megpiríthatod egy serpenyőben, hogy még ropogósabb és ínycsiklandóbb legyen.

    6

    A kész Kashmiri Pulaót díszítsd friss korianderrel, és tálald azonnal.

    A friss koriander enyhíti az étel fűszerességét, és egy szép, friss zöld színt ad a tálaláshoz.