A basmati rizst öblítsd le alaposan, majd tedd félre, hogy lecsöpöghessen.
A rizst mindig jól öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és keményítőt, így a rizs könnyebben puhul és nem lesz ragacsos.
A hagymát hámozd meg és szeleteld vékony karikákra. Egy serpenyőben, közepes lángon, az olívaolajon pirítsd a hagymát aranybarnára.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat. Aranybarna legyen, hogy a karamellizált ízek jól illeszkedjenek a rizshez.
A sárgarépát hámozd meg, majd vágd kis kockákra vagy hosszúkás csíkokra.
A sárgarépa ne legyen túl nagy darabokra vágva, hogy egyenletesen főjön a rizsben.
Egy nagy fazékban forralj vizet, és amikor felforrt, add hozzá a rizst, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a kardamomot. Főzd a rizst 10-12 percig, amíg megpuhul.
A fűszerek fokozzák a rizs ízét, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl a rizst, mert könnyen túlpuhulhat.
Amikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a pirított hagymát, sárgarépát, mazsolát és mandulát.
A mandulát és a mazsolát előtte megpiríthatod egy serpenyőben, hogy még ropogósabb és ínycsiklandóbb legyen.
A kész Kashmiri Pulaót díszítsd friss korianderrel, és tálald azonnal.
A friss koriander enyhíti az étel fűszerességét, és egy szép, friss zöld színt ad a tálaláshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.