Kasu jiru sertéshússal tálalva friss zöldhagymával

Kasu jiru sertéshússal

A kasu jiru egy tradicionális japán leves, amely misó pasztával, tofuval és különböző zöldségekkel készül. A recept változhat attól függően, hogy milyen húst használnak. A sertéshús hozzáadásával gazdagabb ízt kap a leves, míg a tofu finom textúrát és fehérjét ad. A miso paszta és a szójaszósz mély umami ízeket kölcsönöz az ételnek, míg a friss zöldhagymával való tálalás friss ízt ad a fogásnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (lapocka)
3 ek. Miso paszta
200 g Tofu
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 l Alaplé
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kis kockákra, majd egy lábasban forró szezámolajon pirítsd meg minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A hús pirítása során ügyelj arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy egyenletesen megpiruljon.

    2

    A hagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, a fokhagymát apróra, a gyömbért pedig reszeld le.

    A gyömbért mindig frissen reszeld le, hogy teljesen kihozza az ízét az ételben.

    3

    A pirított hús mellé add hozzá a hagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért. Pirítsd őket további 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    A fokhagyma és gyömbér kombinációja egy finom, aromás alapot ad az ételnek.

    4

    A miso pasztát, szójaszószt és alaplevet keverd össze egy külön tálban, majd öntsd rá a húshoz. Főzd alacsony lángon 20 percig.

    A miso paszta gazdag és umami ízt ad az ételnek. Ha túl sósnak találod, egy kis vizet is hozzáadhatsz.

    5

    A tofut vágd kis kockákra, és add hozzá a leveshez. Főzd tovább 5-10 percig, amíg a tofu felveszi az ízeket.

    A tofu könnyen felveszi a leves ízét, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze a kellemes textúráját.

    6

    A kész kasu jiru-t tálald, és szórd meg friss zöldhagymával.

    A friss zöldhagyma friss ízt és szép színt ad az ételnek. Tálalhatod rizs mellett is.