A dashi alaplét egy lábasban kezd el melegíteni. Add hozzá a miso pasztát és a kasu-t, majd keverd simára, hogy feloldódjanak.
Ha nincs otthon dashi alaplé, használhatsz helyette csirke- vagy zöldségleves alapot, de a dashi adja a legjobb umami ízt.
A shallotot hámozd meg, és finomra vágd. Add hozzá a leveshez, és főzd néhány percig, hogy a hagyma megpuhuljon.
A shallot egy lágyabb, édesebb ízt ad a leveshez, de ha nem találsz, sima vöröshagyma is tökéletes.
Egy másik serpenyőben forralj vizet, majd add hozzá a tojásokat. Főzd őket 7-8 percig, hogy a sárgája enyhén folyós legyen.
A tojásokat körkörösen keverd a vízben, hogy egyenletesen főjenek.
Amikor a tojások készre főttek, hámozd meg őket, és tedd félre.
Ha jobban szereted a kemény tojást, hagyd őket egy kicsit tovább főni.
A miso levest keverd át alaposan, hogy a miso és a kasu teljesen feloldódjanak, és tálald egy mély tálban.
Az ételt friss petrezselyemmel díszítheted, hogy szép zöld színt adj hozzá.
A tálalt levest szórd meg shichimi togarashival és a főtt tojásokkal. Tálald azonnal.
A shichimi togarashi egy fűszerkeverék, amely a leveshez fűszeres, pikáns ízt ad, de ha nem szereted a csípőset, kevesebb is elég.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.