Kasu jiru shichimi togarashival, tojással és friss petrezselyemmel tálalva

Kasu jiru shichimi togarashival

A Kasu Jiru egy hagyományos japán étel, amely a miso paszta származékait, úgynevezett kasut tartalmazza. Az étel eredetileg egy egyszerű, de tápláló leves, amelyet gyakran fogyasztanak télen. A shichimi togarashi, egy japán fűszerkeverék, különleges ízt ad a levesnek, miközben a tojás és a miso gazdag umami ízt biztosít. Ez a leves kiváló választás a hideg napokra, mivel melegen tart, miközben telíti az ízlelőbimbókat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 ek. Miso paszta
100 g Kasu (miso szárított maradéka)
500 ml Dashi alaplé
1 db Shallot (kis hagyma)
1 tk. Shichimi togarashi
2 db Tojás
1 csipet
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A dashi alaplét egy lábasban kezd el melegíteni. Add hozzá a miso pasztát és a kasu-t, majd keverd simára, hogy feloldódjanak.

    Ha nincs otthon dashi alaplé, használhatsz helyette csirke- vagy zöldségleves alapot, de a dashi adja a legjobb umami ízt.

    2

    A shallotot hámozd meg, és finomra vágd. Add hozzá a leveshez, és főzd néhány percig, hogy a hagyma megpuhuljon.

    A shallot egy lágyabb, édesebb ízt ad a leveshez, de ha nem találsz, sima vöröshagyma is tökéletes.

    3

    Egy másik serpenyőben forralj vizet, majd add hozzá a tojásokat. Főzd őket 7-8 percig, hogy a sárgája enyhén folyós legyen.

    A tojásokat körkörösen keverd a vízben, hogy egyenletesen főjenek.

    4

    Amikor a tojások készre főttek, hámozd meg őket, és tedd félre.

    Ha jobban szereted a kemény tojást, hagyd őket egy kicsit tovább főni.

    5

    A miso levest keverd át alaposan, hogy a miso és a kasu teljesen feloldódjanak, és tálald egy mély tálban.

    Az ételt friss petrezselyemmel díszítheted, hogy szép zöld színt adj hozzá.

    6

    A tálalt levest szórd meg shichimi togarashival és a főtt tojásokkal. Tálald azonnal.

    A shichimi togarashi egy fűszerkeverék, amely a leveshez fűszeres, pikáns ízt ad, de ha nem szereted a csípőset, kevesebb is elég.