Kasu jiru tofuval, kókusztejjel, tofuval és zöldségekkel tálalva

Kasu jiru tofuval

A Kasu Jiru egy hagyományos japán leves, amely a japán konyha egyik ínycsiklandó fogása. A leves alapja a tofu és a kókusztej, ami gazdag és krémes ízt ad a levesnek. A leves a japán étkezési kultúra része, és különleges aromáival sokak kedvencévé vált. A tofu és a friss zöldségek remekül illeszkednek a kókusztej gazdag ízvilágához, így egy könnyed, mégis tápláló ételt alkotnak. A leves ideális választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a japán konyhát, de valami könnyedebb ételt keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tofu
300 ml Kókusztej
500 ml Zöldség alaplé
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Póréhagyma
100 g Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát, fokhagymát és póréhagymát apróra vágd.

    A tofut érdemes papírtörlővel leitatni, hogy a felesleges nedvesség eltűnjön, és jobban át tudja venni a fűszereket.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és póréhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ne pirítsd túl a hagymákat, hogy ne keseredjenek meg.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót a serpenyőhöz, és párold őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A sárgarépát vékonyra szeletelve gyorsabban megpuhul.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a zöldség alaplevet, majd forrald fel. Ha felforrt, tedd bele a tofut és hagyd főzni 10-12 percig.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy elérd a kívánt állagot.

    5

    Sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd, hogy a leves még 5 percig lassan rotyogjon.

    A fűszerezést mindig kóstolás alapján végezd, mivel a kókusztej és az alaplé is ízesítheti a levest.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A koriander friss íze tökéletesen kiemeli a leves fűszerességét és aromáját.