A tofut vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát, fokhagymát és póréhagymát apróra vágd.
A tofut érdemes papírtörlővel leitatni, hogy a felesleges nedvesség eltűnjön, és jobban át tudja venni a fűszereket.
Egy nagy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és póréhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
Ne pirítsd túl a hagymákat, hogy ne keseredjenek meg.
Add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót a serpenyőhöz, és párold őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A sárgarépát vékonyra szeletelve gyorsabban megpuhul.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a zöldség alaplevet, majd forrald fel. Ha felforrt, tedd bele a tofut és hagyd főzni 10-12 percig.
Ha túl sűrűnek találod a levest, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy elérd a kívánt állagot.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd hagyd, hogy a leves még 5 percig lassan rotyogjon.
A fűszerezést mindig kóstolás alapján végezd, mivel a kókusztej és az alaplé is ízesítheti a levest.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
A koriander friss íze tökéletesen kiemeli a leves fűszerességét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.