Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Egy közepes méretű sütőformát bélelj ki sütőpapírral vagy kenj meg egy kevés vajjal és liszttel, hogy a tészta ne ragadjon le.
A sütőpapír segít abban, hogy könnyebben ki tudd venni a süteményt a formából, és elkerüld a ragadós problémákat.
A tojásokat verd fel egy tálban a cukorral, amíg sűrű, habos masszát nem kapsz. Ez kb. 5 percig tart, és a sikeres készítéshez nagyon fontos, hogy a tojásokat alaposan felverd.
A tojások jó felverése a szivacsos-textúra alapja. Használj elektromos habverőt, hogy könnyebb legyen elérni a megfelelő állagot.
Add hozzá a vaníliás cukrot, mézet és citromlét a tojásos masszához, és folytasd a keverést, amíg minden egyenletesen eloszlik.
A méz természetes édességet ad a süteménynek, miközben a citromlé segít frissíteni az ízeket.
A lisztet, sütőport és egy csipet sót szitáld össze egy másik tálban, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd össze, de ne túl erőteljesen, hogy a levegő ne távozzon el.
Ne keverd túl erőteljesen a tésztát, hogy a sütemény szivacsos állaga megmaradjon. Finoman keverd össze a száraz és nedves összetevőket.
A tejet is öntsd hozzá, és keverd simára a tésztát.
A tej hozzáadása segít abban, hogy a tészta lágyabb és selymesebb legyen.
Öntsd a tésztát a felkészített formába, és egyenletesen simítsd el a tetejét.
A tészta simításához használhatsz spatulát, hogy az eloszlása egyenletes legyen, és a sütés során ne jöjjenek létre levegőbuborékok.
Süsd a tésztát 160°C-on 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül és egy fogpiszkálóval beleszúrva tisztán jön ki.
A sütési idő sütőnként eltérhet, ezért ellenőrizd 30 perc után. Ha a teteje túl gyorsan sül, tedd rá a formát egy alufóliával, hogy megakadályozd a túlsütést.
Amikor elkészült, hagyd egy kicsit hűlni a formában, majd óvatosan emeld ki és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt szeleteled.
Ha gyorsabban szeretnéd hűteni, tedd a formát egy rácsra, hogy minden oldalon levegő áramolhasson körülötte.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.