Kasutera bab formájú változat, szép aranybarnára sülve

Kasutera bab formájú változatban

A kasutera egy tradicionális japán sütemény, amelyet különösen a 19. században kezdtek népszerűsíteni a portugálok által behozott édességek alapján. Az édes, mézes piskóta azóta is a japán édességek egyik legkedveltebb fajtája. Az eredeti formája lapos, de a bab formájú változat egy új, kreatív megközelítés, amely még szórakoztatóbbá és egyedibbé teszi a desszertet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Liszt
150 g Cukor
5 db Tojás
1 ek. Méz
60 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Egy közepes méretű sütőformát bélelj ki sütőpapírral vagy kenj meg egy kevés vajjal és liszttel, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A sütőpapír segít abban, hogy könnyebben ki tudd venni a süteményt a formából, és elkerüld a ragadós problémákat.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban a cukorral, amíg sűrű, habos masszát nem kapsz. Ez kb. 5 percig tart, és a sikeres készítéshez nagyon fontos, hogy a tojásokat alaposan felverd.

    A tojások jó felverése a szivacsos-textúra alapja. Használj elektromos habverőt, hogy könnyebb legyen elérni a megfelelő állagot.

    3

    Add hozzá a vaníliás cukrot, mézet és citromlét a tojásos masszához, és folytasd a keverést, amíg minden egyenletesen eloszlik.

    A méz természetes édességet ad a süteménynek, miközben a citromlé segít frissíteni az ízeket.

    4

    A lisztet, sütőport és egy csipet sót szitáld össze egy másik tálban, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd össze, de ne túl erőteljesen, hogy a levegő ne távozzon el.

    Ne keverd túl erőteljesen a tésztát, hogy a sütemény szivacsos állaga megmaradjon. Finoman keverd össze a száraz és nedves összetevőket.

    5

    A tejet is öntsd hozzá, és keverd simára a tésztát.

    A tej hozzáadása segít abban, hogy a tészta lágyabb és selymesebb legyen.

    6

    Öntsd a tésztát a felkészített formába, és egyenletesen simítsd el a tetejét.

    A tészta simításához használhatsz spatulát, hogy az eloszlása egyenletes legyen, és a sütés során ne jöjjenek létre levegőbuborékok.

    7

    Süsd a tésztát 160°C-on 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül és egy fogpiszkálóval beleszúrva tisztán jön ki.

    A sütési idő sütőnként eltérhet, ezért ellenőrizd 30 perc után. Ha a teteje túl gyorsan sül, tedd rá a formát egy alufóliával, hogy megakadályozd a túlsütést.

    8

    Amikor elkészült, hagyd egy kicsit hűlni a formában, majd óvatosan emeld ki és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt szeleteled.

    Ha gyorsabban szeretnéd hűteni, tedd a formát egy rácsra, hogy minden oldalon levegő áramolhasson körülötte.