A tejet és tejszínt öntsd egy közepes lábasba, és kezdd el melegíteni alacsony lángon.
Ne hagyd, hogy a tej felforrjon, mert könnyen kifuthat.
A cukrot, a kávéport és a kukoricakeményítőt egy külön tálban keverd el, majd adj hozzá egy kevés tejet, hogy sima pasztát kapj.
A paszta segít abban, hogy a keményítő egyenletesen oldódjon fel a meleg tejen.
A pasztát öntsd bele a meleg tejes keverékhez, és folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg sűrűsödni kezd.
A főzés közben folyamatos kevergetés segít elkerülni, hogy a keverék leégjen.
Amikor a keverék besűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá a rózsavizet. Hagyd egy kicsit hűlni.
A rózsavíz egy finom, virágos ízt ad a kulfinak, de ne használd túl sokat, mert dominálhat.
A mandulát és a pistáciát apróra vágva add hozzá a kihűlt keverékhez.
A diófélék aprítása segít abban, hogy egyenletesen eloszoljanak a kulfi textúrájában.
Öntsd a keveréket kis fagyasztóformákba, és fagyaszd le legalább 6 órán keresztül, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A kulfi akkor lesz a legfinomabb, ha egy egész éjszakán át pihen a fagyasztóban.
Tálalás előtt, ha szeretnéd, önthetsz rá egy kis kávészirupot, hogy még intenzívebb kávéízt adjon.
A kávészirup ad egy édes, gazdag ízt, amely még finomabbá teszi a kulfit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.