Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat ne tedd egymásra, mert összeragadnak.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszínt ne hagyd magára, mert könnyen kifuthat.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne legyen vizes a panna cotta.
Öntsd a tejszínes keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat fedd le fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
A kávészószhoz keverd össze a frissen főzött kávét egy kis cukorral, és melegítsd fel, hogy a cukor feloldódjon. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A kávészószhoz használj jó minőségű, erős kávét.
Öntsd a kávészószt a panna cottára, és hagyd további 1-2 órát hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A kávészószt csak akkor öntsd a panna cottára, ha már teljesen kihűlt.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát kávébabbal és csokoládéforgáccsal a tetején.
A kávébabot csokiba mártva is használhatod díszítésként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.