Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át, hogy a palacsinták könnyedebbek legyenek.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta lazább lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz sima vizet is.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinták puhábbak lesznek.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha túl alacsony a hőmérséklet, a palacsinta ragacsos lesz.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
A palacsintát csak akkor fordítsd meg, ha az alja már aranybarna, különben elszakadhat.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A serpenyőt csak akkor olajozd újra, ha a palacsinta kezd ráragadni.
A töltelékhez morzsold össze a kecskesajtot egy tálban, és keverd hozzá az aprított diót, a friss rozmaringot és a fekete borsot.
A töltelékhez használhatsz más fűszernövényeket is, például kakukkfüvet vagy zsályát.
A kész palacsintákat töltsd meg a kecskesajtos keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor széteshetnek.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, és 180°C-on süsd 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A sütési idő attól függ, mennyire szeretnéd, hogy a sajt megolvadjon. Figyeld a palacsintákat, nehogy megégjenek.
Tálald frissen, mézzel meglocsolva és extra dióval megszórva.
A tálalásnál használj minőségi mézet, ami tovább fokozza az ízélményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.