Kelle paça pirított hagymával, gazdag ízű, szaftos leves

Kelle paça pirított hagymával

A kelle paça egy hagyományos török étel, amely a gazdag húslevesek közé tartozik. Az étel a török vidéki étkezések egyik klasszikusa, amit gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor vagy családi összejöveteleken. Az ételt hagyományosan hosszú órákig főzik, hogy a hús és a zöldségek tökéletesen összeérjenek. A pirított hagyma különleges ízt ad a levesnek, amit mindenki imád.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kelle (káposzta)
500 g Csirke vagy borjú lábszár
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lábszárt vagy csirkehúst alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra.

    A hús tisztításakor ügyelj arra, hogy eltávolíts minden szőröcske vagy felesleges hártyát.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a húst minden oldalán, amíg szépen meg nem pirul.

    A hús pirítása segít, hogy a pörkölt gazdagabb ízű legyen, és jobban megmaradjon a hús szaftja.

    3

    Amikor a hús jól megpirult, add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket együtt további 2-3 percig.

    A fokhagyma és hagyma illata fel fogja szabadítani a hús ízét, és egy plusz aromát ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a fűszerpaprikát, sót és borsot, és jól keverd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    A paprika nemcsak ízt ad, hanem színt is, így egy szép, élénk ételt készíthetsz.

    5

    Töltsd fel a fazekat vízzel, amíg a hús teljesen ellepi, és főzd a húst alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    Ha túl sűrűvé válik a leves, adj hozzá még egy kis vizet, hogy megmaradjon a szaftos állaga.

    6

    Közben egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg aranybarnára nem sül.

    A pirított hagyma finom ízt ad a leveshez, és gazdagítja az étel aromáját.

    7

    Amikor a hús megpuhult, add hozzá a felaprított kelleket, és főzd még 5-7 percig, amíg a káposzta megpuhul.

    A káposzta könnyen fő, de ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy megőrizze a ropogósságát.

    8

    A kész ételt tálald, és szórd meg friss petrezselyemmel, valamint a pirított hagymával.

    A petrezselyem frissességet és egy kis extra színt ad az ételnek, míg a pirított hagyma gazdag ízt biztosít.