Khao Soi tálalva

Khao Soi

A Khao Soi egy észak-thai curry leves, amelyet gazdag és fűszeres ízvilág jellemez. Ez az étel egyedi kombinációja a lágy tojásos tésztának, a krémes kókusztejnek és a fűszeres currynek. A ropogósra sütött tészta extra textúrát ad a fogásnak, amelyet gyakran utcai árusoknál is megtalálhatunk Thaiföldön. Ez az étel nemcsak laktató, hanem ízletes és könnyen elkészíthető is, ideális választás az egzotikus ízek kedvelőinek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
500 g Csirkehús (comb vagy mell)
300 g Tojásos tészta
3 ek. Vörös curry paszta
500 ml Húsalaplé
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér (reszelt)
2 ek. Hal szósz
1 ek. Cukor
1 db Lime
10 g Friss koriander
1 tk. Piros chilipehely
2 ek. Pirított hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy fazékban forrósítsd fel a kókusztej felét, és add hozzá a vörös curry pasztát. Keverd össze, amíg az illatok felszabadulnak.

    A curry paszta minősége nagyban befolyásolja az étel ízét. Használj jó minőségű, friss curry pasztát.

    2

    Add hozzá a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a csirkehúst. Pirítsd a csirkét, amíg kissé megpirul.

    A csirkét érdemes előbb nagyobb darabokra vágni, mert a főzés során összezsugorodik. A pirítás során figyelj, hogy a csirke minden oldala színt kapjon.

    3

    Öntsd hozzá a húsalaplevet és a maradék kókusztejet. Ízesítsd hal szósszal, cukorral és chilipehellyel. Lassú tűzön főzd 20-25 percig, amíg a csirke megpuhul.

    A hal szósz sóssága változó lehet, ezért óvatosan adagold. A cukor segít kiegyensúlyozni az ízeket. A chilipehely mennyiségét ízlés szerint állítsd.

    4

    Közben főzd meg a tojásos tésztát sós vízben, majd öblítsd le hideg vízzel. A tészta egy részét pirítsd ropogósra olajban a tálaláshoz.

    A tésztát ne főzd túl, mert akkor ragacsos lesz. A ropogós tésztát folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen barnuljon.

    5

    Tálaláskor oszd szét a főtt tésztát mély tányérokba, öntsd rá a forró levest és a csirkehúst. Díszítsd ropogós tésztával, friss korianderrel, lime-gerezdekkel és pirított hagymával.

    A lime-gerezdekkel a tálaláskor mindenki saját ízlése szerint savanyíthatja a levest. A pirított hagymát érdemes frissen készíteni, hogy ropogós maradjon.