Ha sertéshúst használsz, vágd apró kockákra, és egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés seszámolajon, amíg szép barna színt kap.
A hús pirítása segít kiemelni az ízeket, de ha vegetáriánus verziót készítesz, akkor hagyd el a sertéshúst, és használj több tofut.
A hagymát és fokhagymát vágd fel apróra, a gombát szeleteld fel, majd add hozzá a pirított húshoz (vagy a tofuhoz) és a serpenyőben pirítsd őket 2-3 percig.
A fokhagyma és a hagyma ízesíti az ételt, így érdemes azokat jól megpirítani, hogy még gazdagabb legyen a leves.
Add hozzá a kimchit, a kimchi levét és a vizet. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kimchi a leves alapja, így ha friss vagy házi kimchit használsz, az még ízesebbé teszi a levest.
Miután a leves felforrt, add hozzá a tofut és a zöldhagymát, majd ízesítsd sóval és borssal.
A tofu a kimchi jjigae-hez egy krémes állagot ad, míg a zöldhagyma frissességet biztosít.
A leves elkészülte után a szójaszószt is hozzáadhatod, hogy még jobban kiemeld az umami ízeket.
A szójaszósz helyett más alaplé is használható, ha szeretnéd gazdagabbá tenni a leves ízét.
Tálald a kimchi jjigae-t forrón, és élvezd a gazdag, pikáns ízeket!
A kimchi jjigae a legfinomabb, ha friss rizst és egy kis szezámmagot teszel a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.