Kimchi jjigae tálalva, tofuval, zöldségekkel és kimchivel, friss zöldhagymával

Kimchi jjigae

A Kimchi jjigae egy klasszikus koreai étel, amely a kimchi intenzív ízét és a tofu lágy textúráját ötvözi. A leves alapja a kimchi, amelyet egy fűszeres alaplében főznek meg, és különböző zöldségekkel és hússal, vagy tofuval dúsítanak. A leves rendkívül ínycsiklandó, és a koreai háztartások mindennapos étkezésének része. A kimchi jjigae-t gyakran tálalják friss rizst és szezámmagot mellé, ami tökéletes kiegészítője az étel gazdag ízeinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kimchi
200 g Sertéshús (opcionális)
200 g Tofu
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Gomba
2 szál Zöldhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Kimchi lé
800 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Seszámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Ha sertéshúst használsz, vágd apró kockákra, és egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés seszámolajon, amíg szép barna színt kap.

    A hús pirítása segít kiemelni az ízeket, de ha vegetáriánus verziót készítesz, akkor hagyd el a sertéshúst, és használj több tofut.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd fel apróra, a gombát szeleteld fel, majd add hozzá a pirított húshoz (vagy a tofuhoz) és a serpenyőben pirítsd őket 2-3 percig.

    A fokhagyma és a hagyma ízesíti az ételt, így érdemes azokat jól megpirítani, hogy még gazdagabb legyen a leves.

    3

    Add hozzá a kimchit, a kimchi levét és a vizet. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A kimchi a leves alapja, így ha friss vagy házi kimchit használsz, az még ízesebbé teszi a levest.

    4

    Miután a leves felforrt, add hozzá a tofut és a zöldhagymát, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A tofu a kimchi jjigae-hez egy krémes állagot ad, míg a zöldhagyma frissességet biztosít.

    5

    A leves elkészülte után a szójaszószt is hozzáadhatod, hogy még jobban kiemeld az umami ízeket.

    A szójaszósz helyett más alaplé is használható, ha szeretnéd gazdagabbá tenni a leves ízét.

    6

    Tálald a kimchi jjigae-t forrón, és élvezd a gazdag, pikáns ízeket!

    A kimchi jjigae a legfinomabb, ha friss rizst és egy kis szezámmagot teszel a tetejére.