Egy lábasban keverd össze a csirkehúsleves alaplét, a rizsecetet, a szójaszószt, a cukrot, a reszelt gyömbért és fokhagymát.
Ha nincs csirkehúsleves alaplé, használhatsz vizet is, de ebben az esetben adj hozzá egy kevés csirkehúsleves kockát.
Forrald fel a keveréket, majd csökkentsd a hőt és főzd lassú tűzön 5 percig.
A lassú tűzön főzés segít az ízeknek összeérni.
Keverd el a kukoricakeményítőt a vízben, majd add hozzá a szószhoz, hogy besűrűsödjön.
A kukoricakeményítőt mindig hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz a szósz.
Lassan öntsd bele a felvert tojást, miközben folyamatosan kevered, hogy szálas textúrát kapj.
A tojást nagyon lassan csorgasd a szószba, miközben folyamatosan kevered egy villával, hogy szép szálas legyen.
Adj hozzá chili pelyhet ízlés szerint, és főzd további 2-3 percig.
A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be, ha nem szereted nagyon csípősen, kevesebbet tegyél bele.
Tálald forrón, rizzsel, tésztával vagy sült ételek mellé.
Kínában gyakran tálalják savanyú-csípős levest tofuval és bambuszrüggyel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.