A tofut apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben szezámolajon mindkét oldalát pirítjuk, amíg aranybarna nem lesz.
Ha szeretnéd, a tofut előzőleg nyomd ki a felesleges vizet, hogy jobban megszilárduljon a sütés közben.
A sárgarépát julienne-re vágjuk, a póréhagymát pedig vékony karikákra szeleteljük.
A sárgarépát és póréhagymát vékonyan szeletelve gyorsan átsülnek, így a textúra is megmarad.
Egy másik serpenyőben, a szezámolajon pirítsuk meg a sárgarépát és a póréhagymát. Add hozzá a cukrot és a szójaszószt, majd hagyd főzni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
A cukor segít egy kis édességet adni a sós szójaszósznak, ami egyensúlyozza az ízeket.
Amikor a zöldségek puhák, add hozzá a pirított tofut, majd öntsd rá a mirint. Keverd jól össze, és főzd még 3-4 percig.
A mirin ad egy kis édességet és mélységet a szósznak. Ha szeretnéd, egy kis csilit is hozzáadhatsz a fűszeresebb ízért.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és frissen őrölt borssal.
A szezámmag finom ropogósságot ad, és egy kis extra ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.