Kinpira tofuval, szezámmaggal tálalva

Kinpira tofuval

A kinpira egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran zöldségekkel és tofuból készítenek. Az étel egyszerű, de gazdag ízekkel rendelkezik, és a tofu tökéletesen illik a szójaszószhoz és szezámolajhoz. A kinpira tofuval gyakran szerepel a japán étkezésekben, mivel gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A tálalás előtt szórt szezámmag extra ropogós textúrát ad, míg a póréhagyma és sárgarépa édes-savanyú egyensúlyt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
1 db Sárgarépa
1 szál Póréhagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben szezámolajon mindkét oldalát pirítjuk, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha szeretnéd, a tofut előzőleg nyomd ki a felesleges vizet, hogy jobban megszilárduljon a sütés közben.

    2

    A sárgarépát julienne-re vágjuk, a póréhagymát pedig vékony karikákra szeleteljük.

    A sárgarépát és póréhagymát vékonyan szeletelve gyorsan átsülnek, így a textúra is megmarad.

    3

    Egy másik serpenyőben, a szezámolajon pirítsuk meg a sárgarépát és a póréhagymát. Add hozzá a cukrot és a szójaszószt, majd hagyd főzni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A cukor segít egy kis édességet adni a sós szójaszósznak, ami egyensúlyozza az ízeket.

    4

    Amikor a zöldségek puhák, add hozzá a pirított tofut, majd öntsd rá a mirint. Keverd jól össze, és főzd még 3-4 percig.

    A mirin ad egy kis édességet és mélységet a szósznak. Ha szeretnéd, egy kis csilit is hozzáadhatsz a fűszeresebb ízért.

    5

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és frissen őrölt borssal.

    A szezámmag finom ropogósságot ad, és egy kis extra ízt biztosít.