Kkakdugi - kockázott retek kimchi tálalva

Kkakdugi - kockázott retek kimchi

A Kkakdugi egy tradicionális koreai étel, amelyet különféle fűszerekkel és zöldségekkel készítenek, de a retek az egyik legnépszerűbb változat. Az ételt gyakran fogyasztják köretként, mivel a fűszeres ízek és a friss zöldségek könnyedén feldobják a napi étkezéseket. A kimchi érlelésével fokozódik az íze, így egy-egy falat igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Nagy retek
2 ek.
1 ek. Fehér cukor
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
3 ek. Koreai chili por (gochugaru)
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Hal szósz
200 ml Víz
1 ek. Rizsliszt
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A reteket hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra.

    A retek méretének egységesnek kell lennie, hogy minden darab egyenletesen marinálódjon.

    2

    A felvágott retekre szórd rá a sót és a cukrot, majd hagyd állni 30 percig.

    A sózás segít a retek levének kioldásában, így puhábbá válik a kész kimchi.

    3

    Közben a fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd turmixold össze a vízzel, szójaszósszal és hal szósszal.

    A fokhagyma és gyömbér a kimchi alap ízét biztosítja, próbáld frissen használni.

    4

    A rizslisztet egy kevés vízben keverd el, és add hozzá a fokhagymás-gyömbéres keverékhez. Forrald fel, majd hagyd hűlni.

    A rizsliszt a kimchi szószát besűríti és gazdagabb textúrát ad.

    5

    A koreai chili port (gochugaru) add hozzá a szószhoz, és keverd jól össze, amíg egységes színű lesz.

    A gochugaru adja a kimchi klasszikus piros színét és fűszeres ízét.

    6

    Miután a retek levet eresztett, öntsd rá a fűszeres szószt és keverd jól össze, hogy minden darab jól bevonódjon.

    A fűszeres szószt ne öntsd túl gyorsan, hogy egyenletesen oszoljon el.

    7

    Tedd a kimchit egy üvegedénybe, és hagyd érni szobahőmérsékleten 24-48 órán keresztül.

    Minél tovább hagyod érni, annál intenzívebb ízt kap.

    8

    Tálald a kész kimchit friss korianderrel díszítve.