A reteket hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra.
A retek méretének egységesnek kell lennie, hogy minden darab egyenletesen marinálódjon.
A felvágott retekre szórd rá a sót és a cukrot, majd hagyd állni 30 percig.
A sózás segít a retek levének kioldásában, így puhábbá válik a kész kimchi.
Közben a fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd turmixold össze a vízzel, szójaszósszal és hal szósszal.
A fokhagyma és gyömbér a kimchi alap ízét biztosítja, próbáld frissen használni.
A rizslisztet egy kevés vízben keverd el, és add hozzá a fokhagymás-gyömbéres keverékhez. Forrald fel, majd hagyd hűlni.
A rizsliszt a kimchi szószát besűríti és gazdagabb textúrát ad.
A koreai chili port (gochugaru) add hozzá a szószhoz, és keverd jól össze, amíg egységes színű lesz.
A gochugaru adja a kimchi klasszikus piros színét és fűszeres ízét.
Miután a retek levet eresztett, öntsd rá a fűszeres szószt és keverd jól össze, hogy minden darab jól bevonódjon.
A fűszeres szószt ne öntsd túl gyorsan, hogy egyenletesen oszoljon el.
Tedd a kimchit egy üvegedénybe, és hagyd érni szobahőmérsékleten 24-48 órán keresztül.
Minél tovább hagyod érni, annál intenzívebb ízt kap.
Tálald a kész kimchit friss korianderrel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.