Krémes klasszikus chowder füstölt hallal és kukoricával tálalva

Klasszikus Chowder

A chowder egy hagyományos amerikai étel, amely a tengerparti közösségekben vált népszerűvé. A klasszikus változatot füstölt hallal és kukoricával készítik, amely gazdag ízekkel és krémes textúrával rendelkezik. A chowder tökéletes választás a hideg napokra, amikor valami meleg és tápláló ételre van szükség.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Vaj
1 db Vöröshagyma
2 szál Zeller
500 ml Krémes tej
500 ml Húsleves alaplé
3 db Burgonya
250 g Füstölt hal
200 g Kukorica
100 ml Tejszín
1 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat egy nagy lábasban olvaszd meg, és add hozzá az apróra vágott hagymát és zellert. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha a hagymát üvegesre pirítod, az ízek jobban kibontakoznak a chowderben.

    2

    Add hozzá a kockára vágott burgonyát, a húsleves alaplevet, és forrald fel. Főzd 10-12 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A burgonya főzése segít sűríteni a chowdert, így nem szükséges lisztet használni a sűrítéshez.

    3

    Miután a burgonya megpuhult, add hozzá a tejet és a tejszínt, és keverd össze. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tejszín ad egy gazdag, krémes textúrát a chowdernek, így ne hagyd ki.

    4

    Tedd hozzá a füstölt halat és a kukoricát, majd fűszerezd sóval és borssal. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.

    A füstölt hal igazi ínycsiklandó ízt ad a chowdernek. A kukorica édeskés íze pedig jól kiegészíti a többi összetevőt.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint adj hozzá még sót és borsot.

    A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem színt is ad a chowdernek, így még vonzóbbá válik.