A vajat egy nagy lábasban olvaszd meg, és add hozzá az apróra vágott hagymát és zellert. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
Ha a hagymát üvegesre pirítod, az ízek jobban kibontakoznak a chowderben.
Add hozzá a kockára vágott burgonyát, a húsleves alaplevet, és forrald fel. Főzd 10-12 percig, amíg a burgonya megpuhul.
A burgonya főzése segít sűríteni a chowdert, így nem szükséges lisztet használni a sűrítéshez.
Miután a burgonya megpuhult, add hozzá a tejet és a tejszínt, és keverd össze. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszín ad egy gazdag, krémes textúrát a chowdernek, így ne hagyd ki.
Tedd hozzá a füstölt halat és a kukoricát, majd fűszerezd sóval és borssal. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.
A füstölt hal igazi ínycsiklandó ízt ad a chowdernek. A kukorica édeskés íze pedig jól kiegészíti a többi összetevőt.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint adj hozzá még sót és borsot.
A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem színt is ad a chowdernek, így még vonzóbbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.