Klasszikus Jambalaya, fűszeres csirke és kolbász, rizses étel

Klasszikus Jambalaya

A jambalaya egy klasszikus kreol étel, amely az amerikai Dél vidéki étkezési kultúrájából származik. A jambalaya eredetileg egy egyszerű egytálétel volt, amelyet a helyi alapanyagok felhasználásával készítettek. A csirke és kolbász kombinációja mellett a fűszerek és a rizs egy igazán gazdag ízvilágot alkotnak. Ez az étel a családi összejövetelek és ünnepi vacsorák kedvence, és egy igazán tápláló étkezést biztosít a hétköznapokra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkecomb filé
150 g Krámli kolbász
250 g Hosszú szemű rizs
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
2 szár Zeller
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
500 ml Csirke alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat szeleteld fel kisebb darabokra, a kolbászt karikázd fel.

    A csirkecombokat nem kell túl apróra vágni, mert a főzés során könnyen megpuhulnak.

    2

    A hagymát, paprikát és zellert vágd fel apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A zöldségeket igyekezz egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen süljön meg minden.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirkét és a kolbászt 5-7 percig, amíg szép barna színt kapnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a hús nem pirul megfelelően, hanem inkább párolódik.

    4

    Add hozzá a zöldségeket (hagyma, paprika, zeller, fokhagyma) és pirítsd őket további 3-4 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a chili port, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.

    A paradicsom ad egy kis savanykás ízt, ami jól ellensúlyozza a fűszereket.

    6

    Öntsd hozzá a rizst és a csirke alaplét, majd forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a hőt, és takarékosan főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, hogy ne törjön össze és ne váljon ragacsossá.

    7

    Miután elkészült, hagyd pihenni pár percig, majd tálald melegen.

    A jambalaya íze még jobb lesz, ha pár percig pihen, hogy a fűszerek jobban összeérjenek.