A csirkecombokat szeleteld fel kisebb darabokra, a kolbászt karikázd fel.
A csirkecombokat nem kell túl apróra vágni, mert a főzés során könnyen megpuhulnak.
A hagymát, paprikát és zellert vágd fel apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A zöldségeket igyekezz egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen süljön meg minden.
Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirkét és a kolbászt 5-7 percig, amíg szép barna színt kapnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a hús nem pirul megfelelően, hanem inkább párolódik.
Add hozzá a zöldségeket (hagyma, paprika, zeller, fokhagyma) és pirítsd őket további 3-4 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségeket kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen süljenek.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a chili port, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.
A paradicsom ad egy kis savanykás ízt, ami jól ellensúlyozza a fűszereket.
Öntsd hozzá a rizst és a csirke alaplét, majd forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a hőt, és takarékosan főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ne keverd meg a rizst főzés közben, hogy ne törjön össze és ne váljon ragacsossá.
Miután elkészült, hagyd pihenni pár percig, majd tálald melegen.
A jambalaya íze még jobb lesz, ha pár percig pihen, hogy a fűszerek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.