Klasszikus Pepperoni pizza tálalva

Klasszikus Pepperoni pizza

A Klasszikus Pepperoni pizza a világ egyik legismertebb pizzája, amely az amerikai-olasz konyha találkozásának eredménye. A ropogós tészta, a paradicsomszósz, az olvadt mozzarella és a pikáns pepperoni kolbász kombinációja mindenkit elvarázsol. Ez az étel tökéletes választás baráti összejövetelekhez vagy egy gyors vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Szárított élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
300 ml Langyos víz
3 ek. Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
250 g Mozzarella sajt
150 g Pepperoni kolbász
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen kb. 30-35°C, ez ideális az élesztő aktiválásához. A tésztát alaposan gyúrd, legalább 8-10 percig, hogy gluténháló kialakuljon, ettől lesz a pizza tésztája rugalmas és könnyű.

    2

    A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkozol.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg reszelt mozzarellával. Helyezd rá a szeletelt pepperoni kolbászt.

    A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát. Használj jó minőségű, szárazabb mozzarellát, hogy a pizza ne legyen túl vizes.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta ropogósra sül, a sajt megolvad, és a pepperoni enyhén megpirul.

    Ha van pizzaköved, használd azt, mert egyenletesebben süti a tésztát. A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    5

    Tálalás előtt díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal a gazdagabb íz érdekében.

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, különben megéghet a sütőben. A minőségi extra szűz olívaolaj sokat dob az ízén.