A lisztet szitáld egy tálba, és készíts egy kis mélyedést a közepén. Az élesztőt és a cukrot keverd el a meleg vízben, és öntsd a liszthez.
A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat. Melegnek, de nem forrónak kell lennie!
Adj hozzá sót és olívaolajat, majd gyúrd a tésztát simára. Hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.
Ne gyúrd túl keményre a tésztát, mert akkor nem lesz puha és könnyű!
Amíg a tészta kel, a hagymát apróra vágva, a fokhagymát zúzd össze. A húst egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olívaolajon. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd, amíg a hagyma megpuhul.
A hús ne legyen túl zsíros, mivel a felesleges zsiradékot el kell távolítani, hogy ne legyen túl olajos a töltelék.
Add hozzá a fűszereket (kömény, fahéj, só, bors), és keverd össze. Tedd félre, hogy lehűljön.
A fűszereknek kell egy kis idő, hogy jól összeérjenek és intenzív ízeket adjanak a tölteléknek.
A tésztát oszd fel kis golyókká, és nyújtsd ki őket vékony körökké. Tedd a közepükre egy kis hústölteléket.
Ne rakj túl sok tölteléket, mert a tészta szélei nem fognak jól összeolvadni és a töltelék kifolytathat.
A tésztát hajtsd félbe, és a széleket jól nyomd össze, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A szélét könnyen összenyomhatod egy villával, így biztosan nem fog szétfolyni a töltelék sütés közben.
Süsd a Sambousek-et 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
Figyelj arra, hogy ne hagyd túlsütni, mert a tészta megkeményedhet.
Tálald frissen, citromlével meglocsolva, hogy még frissebbé tedd az ízeket.
A citromlé frissíti és kiemeli a töltelék ízét, ezért fontos, hogy ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.