Klasszikus tangsuyuk tálalva, szezámmaggal és zöldhagymával

Klasszikus tangsuyuk

A tangsuyuk egy hagyományos kínai étel, amely a ropogós csirkét egy gazdag, édes-savanyú mártásban tálalja. Az étel mélyen gyökerezik a kínai konyhában, és a különleges édes-savanyú ízek teszik a világ egyik legnépszerűbb ételévé. Az édes-savanyú mártás egyedi, az édes cukor és a savanyú almaecet tökéletes egyensúlyában, míg a szezámmag és zöldhagyma díszítése frissít és kiemeli az étel gazdag ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
150 g Kukoricaliszt
1 db Tojás
100 ml Víz
1 szál Zöldhagyma
0.5 tk. Bors
2 ek. Szójaszósz
100 g Cukor
2 ek. Almaecet
2 ek. Ketchup
1 ek. Vörösbor
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kis csíkokra, majd enyhén sózd és borsozd. Keverd össze a kukoricalisztet a vízzel és a tojással.

    A kukoricaliszt és tojás keverékének kell annyira sűrűnek lennie, hogy könnyen bevonja a csirke darabokat.

    2

    A csirkedarabokat mártsd bele a kukoricaliszt és tojás keverékébe, majd süsd őket aranybarnára forró olajban.

    A csirke daraboknak teljesen aranybarnának kell lenniük, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.

    3

    Készítsd el a mártást: egy edényben keverd össze a szójaszószt, cukrot, almaecetet, ketchupot és vörösbort. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor feloldódik.

    A vörösbor mélységet ad a mártásnak, de ha nem szeretnéd használni, helyettesítheted vízzel is.

    4

    Miután a mártás összekeveredett, add hozzá a sült csirkedarabokat és jól keverd össze, hogy minden falat bevonódjon a sűrű szószban.

    A csirke daraboknak teljesen le kell fedniük a mártással, így minden falat édes-savanyú ízben gazdag.

    5

    Tálald a tangsuyukot, szórj rá szezámmagot és díszítsd friss zöldhagymával.

    A szezámmag és a zöldhagyma frissessége kiemeli az étel ízét és jól illik a ropogós csirkéhez.