A csirkemellet vágd kis csíkokra, majd enyhén sózd és borsozd. Keverd össze a kukoricalisztet a vízzel és a tojással.
A kukoricaliszt és tojás keverékének kell annyira sűrűnek lennie, hogy könnyen bevonja a csirke darabokat.
A csirkedarabokat mártsd bele a kukoricaliszt és tojás keverékébe, majd süsd őket aranybarnára forró olajban.
A csirke daraboknak teljesen aranybarnának kell lenniük, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.
Készítsd el a mártást: egy edényben keverd össze a szójaszószt, cukrot, almaecetet, ketchupot és vörösbort. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor feloldódik.
A vörösbor mélységet ad a mártásnak, de ha nem szeretnéd használni, helyettesítheted vízzel is.
Miután a mártás összekeveredett, add hozzá a sült csirkedarabokat és jól keverd össze, hogy minden falat bevonódjon a sűrű szószban.
A csirke daraboknak teljesen le kell fedniük a mártással, így minden falat édes-savanyú ízben gazdag.
Tálald a tangsuyukot, szórj rá szezámmagot és díszítsd friss zöldhagymával.
A szezámmag és a zöldhagyma frissessége kiemeli az étel ízét és jól illik a ropogós csirkéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.