A knafeh tésztát egy nagy tálba helyezve durvára reszeljük. Ha szükséges, a tésztát érdemes egy kis vízben átáztatni, hogy megpuhuljon.
A tészta frissessége kulcsfontosságú, így ha túl száraznak tűnik, nyugodtan áztassuk egy kicsit.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat és a gheet, majd add hozzá a knafeh tésztát. Keverd össze jól, hogy a tészta minden szála bevonódjon a zsiradékkal, és pirítsd 5-7 percig, amíg enyhén aranybarnára pirul.
A vaj és ghee keverékének gazdag íze tökéletesen illik a tésztához, de vigyázz, hogy ne égessük meg!
Egy másik lábasban készítsünk szirupot a cukorból, vízből és rózsavízből. Forrald fel, majd hagyd alacsony lángon 5-7 percig, amíg a szirup sűrűsödni kezd.
A rózsavíz különleges ízt ad a szirupnak, de ha nem találod, helyettesíthető egyéb virágvizes kivonatokkal.
Egy tál alján simítsd el a pirított knafeh tésztát, majd halmozd rá a túrós sajtot. A sajtnak nem szabad túl nedvesnek lennie, hogy a tészta ne ázzon el.
Ha a túró túl száraz, érdemes egy kevés tejszínt vagy joghurtot hozzáadni, hogy krémesebb legyen.
Tedd a tálat a sütőbe 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a sajt teljesen megolvad, és a tészta alja ropogósra sül.
Ha a tészta teteje nem pirul eléggé, egy kis fokozatos grill funkcióval segíthetünk neki.
Amikor elkészült, öntsd rá a kész rózsavizes szirupot a sült knafeh tetejére, és hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a tészta felszívja a szirupot.
A szirupot óvatosan kell ráönteni, hogy ne áztassa el teljesen, hanem épp elég legyen az ízesítéshez.
Tálald a kész Knafeh Khishneh-t friss pistáciával és egy kis darált rózsaszirmokkal a tetején.
A pistácia ropogóssága és a rózsaszirom finom, virágos aromája tökéletesen kiegészíti a gazdag tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.