Kókuszgolyók egy tálban, kókuszreszelékbe forgatva

Kókuszgolyó

A Kókuszgolyó egy egyszerű, mégis nagyon finom desszert, amely a magyar konyhában is régóta népszerű. Gyorsan elkészíthető, és kiváló választás, ha valami édességet szeretnél készíteni anélkül, hogy sütni kellene. A rumaroma és a kókuszreszelék tökéletes harmóniája minden alkalomra ideálissá teszi ezt a desszertet. Készítsd el, és oszd meg szeretteiddel!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Darált keksz
50 g Cukor
2 ek. Kakaópor
100 ml Tej
1 tk. Rumaroma
100 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált kekszet, a cukrot és a kakaóport egy nagy tálban.

    Érdemes a száraz hozzávalókat alaposan összekeverni, hogy a kakaópor egyenletesen eloszoljon.

    2

    Add hozzá a tejet és a rumaromát, majd gyúrd össze, amíg formázható masszát kapsz.

    A tejet fokozatosan adagold, mert nem biztos, hogy az összesre szükség lesz. A massza akkor jó, ha összeáll, de nem ragad.

    3

    Formázz a masszából kis golyókat, majd forgasd meg őket a kókuszreszelékben.

    Ha a massza ragad, nedvesítsd be a kezed vízzel. A golyók legyenek egyforma méretűek, hogy szépen nézzenek ki.

    4

    Helyezd a kókuszgolyókat egy tálcára, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeálljanak.

    A hűtés segít a golyóknak megszilárdulni, és az ízek is jobban összeérnek. Ha nincs időd, tedd őket a fagyasztóba rövidebb időre.