Keverd habosra a vajat a kristálycukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, miközben folyamatosan kevered.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosra lehessen keverni. A cukrot fokozatosan adagold, hogy a vaj ne essen össze. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.
Szitáld össze a búzalisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket, majd fokozatosan keverd bele a tojásos keverékbe.
A lisztet és a sütőport szitáld át, hogy ne legyen csomós, és könnyebben elvegyüljön a tésztában. A kókuszreszeléket is érdemes átszitálni, ha túl durva.
Add hozzá a kókusztejet, és keverd simára a tésztát.
A kókusztejet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.
A tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, hogy könnyen ki tudd venni a tortát. A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj rá, és tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.
Amíg a torta hűl, készítsd el a kókuszkrémet: verd fel a tejszínt kemény habbá a porcukorral és a vanília kivonattal.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a kókuszkrémmel. A tetejét is vond be a krémmel, és szórd meg kókuszreszelékkel.
A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen összetörik. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.
Tálalás előtt díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel vagy csokoládéforgáccsal, ha szeretnéd.
A díszítéshez használhatsz bármilyen gyümölcsöt, ami illik a kókuszhoz, például ananászt, mangót vagy epret.
Hűtsd a tortát legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.