Kókuszkrémes torta gazdag kókuszreszelékkel

Kókuszkrémes torta

A kókuszkrémes torta egy igazi klasszikus desszert, amely a kókusz ízével és illatával varázsolja el az édesszájúakat. Ez a recept tökéletes választás azok számára, akik szeretnének valami könnyed, mégis ízletes édességet készíteni. Az inspirációt a trópusi desszertek világa adta, ahol a kókusz az egyik legkedveltebb alapanyag. A torta gazdag krémje és lágy textúrája garantáltan lenyűgözi a vendégeket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Búzaliszt
150 g Kristálycukor
100 g Kókuszreszelék
150 g Vaj
3 db Tojás
300 ml Tejszín
1 cs. Sütőpor
200 ml Kókusztej
100 g Porcukor
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd habosra a vajat a kristálycukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, miközben folyamatosan kevered.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosra lehessen keverni. A cukrot fokozatosan adagold, hogy a vaj ne essen össze. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.

    2

    Szitáld össze a búzalisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket, majd fokozatosan keverd bele a tojásos keverékbe.

    A lisztet és a sütőport szitáld át, hogy ne legyen csomós, és könnyebben elvegyüljön a tésztában. A kókuszreszeléket is érdemes átszitálni, ha túl durva.

    3

    Add hozzá a kókusztejet, és keverd simára a tésztát.

    A kókusztejet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.

    A tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, hogy könnyen ki tudd venni a tortát. A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj rá, és tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.

    5

    Amíg a torta hűl, készítsd el a kókuszkrémet: verd fel a tejszínt kemény habbá a porcukorral és a vanília kivonattal.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a kókuszkrémmel. A tetejét is vond be a krémmel, és szórd meg kókuszreszelékkel.

    A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen összetörik. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.

    7

    Tálalás előtt díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel vagy csokoládéforgáccsal, ha szeretnéd.

    A díszítéshez használhatsz bármilyen gyümölcsöt, ami illik a kókuszhoz, például ananászt, mangót vagy epret.

    8

    Hűtsd a tortát legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.