Kókuszos golyók tálalva egy tálcán

Kókuszos golyók

A kókuszos golyók egy egyszerű és gyorsan elkészíthető desszert, amelyet mindenki szeret. Az omlós keksz, a kakaó és a kókusz tökéletes harmóniája garantáltan sikert arat családi eseményeken vagy vendégváróként. Ez a recept különösen ideális, ha kevés időd van, de valami finomat szeretnél készíteni. Variálható aszerint, hogy milyen töltelékkel vagy díszítéssel szeretnéd feldobni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 15
200 g Darált keksz
100 g Porcukor
30 g Kakaópor
100 ml Tej
100 g Vaj
1 tk. Vaníliakivonat
100 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált kekszet, a porcukrot és a kakaóport.

    Használj jó minőségű, lehetőleg édes kekszet a legjobb ízélményért.

    2

    Olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a tejhez és a vaníliakivonathoz. Keverd össze alaposan.

    A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és gyúrd össze, amíg egyenletes állagú, formázható masszát kapsz.

    Ha a massza túl száraz, adj hozzá még egy kevés tejet. Ha túl nedves, adj hozzá még egy kevés darált kekszet.

    4

    Formázz kis golyókat a masszából, és hempergesd meg őket a kókuszreszelékben, hogy mindenhol befedje.

    A golyók formázásához használhatsz egy kiskanalat, hogy egyforma méretűek legyenek. Nedves kézzel könnyebb formázni a golyókat.

    5

    Helyezd a kész golyókat egy tálcára, és tedd őket a hűtőbe legalább 1 órára, hogy megszilárduljanak.

    A hűtés segít a golyóknak formában maradni és az ízek összeérni.

    6

    Tálalás előtt rendezd őket egy szép tálra, és ízlés szerint díszítheted még több kókuszreszelékkel vagy csokoládéforgáccsal.

    A kókuszgolyókat tárolhatod a hűtőben, légmentesen záródó dobozban.