A cukkinit hámozzuk meg, majd reszeljük le durvább reszelőn. Egy tálban keverjük el a reszelt cukkinit a sóval, és hagyjuk állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.
Ha túl sok víz keletkezik, nyomjuk ki a cukkinit egy tiszta konyharuhában, hogy ne legyen túl nedves a tészta.
A diót vagy mogyorót finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinihez.
A dió és mogyoró extra ropogósságot és ízt ad az ételnek. Ha vegán változatot készítünk, a sajtot kihagyhatjuk vagy vegán sajtot használhatunk.
Hozzáadjuk a feta sajtot, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, a kukoricalisztet, a borsot és alaposan összekeverjük.
A kukoricaliszt segít, hogy a massza összeálljon, de más lisztekkel is próbálkozhatunk, például rizsliszttel.
A kész masszát kis golyókká formáljuk, és forró olívaolajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük minden oldalát.
A golyókat ne hagyjuk túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen széteshetnek. Ha túl lágynak találjuk a masszát, adjunk hozzá egy kis kukoricalisztet.
A kész Kolokithokeftedeseket papírtörlőn pihentetjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tálalás előtt egy kis friss citromlével is meglocsolhatjuk, hogy frissítő ízt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.