Kolokithokeftedes dióval vagy mogyoróval, friss zöldségekkel és fűszerekkel

Kolokithokeftedes dióval vagy mogyoróval

A Kolokithokeftedes egy tradicionális görög étel, amely cukkiniból készült zöldségfalatokat jelent. Az ételt a görög konyhában gyakran készítik, és számos variációban, például dióval vagy mogyoróval tálalják. A fűszerek és a friss zöldségek adták az ételnek a jellegzetes mediterrán ízt. Az étel könnyen elkészíthető, tápláló és frissítő, miközben egy igazán gazdag étkezést biztosít vegetáriánusok számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Zucchini (cukkini)
100 g Reszelt feta sajt
50 g Dió vagy mogyoró
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss petrezselyem
1 db Tojás
50 g Kukoricaliszt
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit hámozzuk meg, majd reszeljük le durvább reszelőn. Egy tálban keverjük el a reszelt cukkinit a sóval, és hagyjuk állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.

    Ha túl sok víz keletkezik, nyomjuk ki a cukkinit egy tiszta konyharuhában, hogy ne legyen túl nedves a tészta.

    2

    A diót vagy mogyorót finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinihez.

    A dió és mogyoró extra ropogósságot és ízt ad az ételnek. Ha vegán változatot készítünk, a sajtot kihagyhatjuk vagy vegán sajtot használhatunk.

    3

    Hozzáadjuk a feta sajtot, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, a kukoricalisztet, a borsot és alaposan összekeverjük.

    A kukoricaliszt segít, hogy a massza összeálljon, de más lisztekkel is próbálkozhatunk, például rizsliszttel.

    4

    A kész masszát kis golyókká formáljuk, és forró olívaolajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük minden oldalát.

    A golyókat ne hagyjuk túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen széteshetnek. Ha túl lágynak találjuk a masszát, adjunk hozzá egy kis kukoricalisztet.

    5

    A kész Kolokithokeftedeseket papírtörlőn pihentetjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Tálalás előtt egy kis friss citromlével is meglocsolhatjuk, hogy frissítő ízt adjon.