Kolokithokeftedes gluténmentes liszttel, zöldséges fasírt friss fűszerekkel

Kolokithokeftedes gluténmentes liszttel

A kolokithokeftedes a görög konyha egyik népszerű ételének számít, amelyet zöldségekből, főként cukkini és fűszerekből készítenek. A gluténmentes liszt használata lehetővé teszi, hogy azok is élvezhessék ezt az ételt, akik gluténérzékenyek. Eredetileg egy egyszerű, mégis ínycsiklandó falat, amelyet különböző salátákkal vagy joghurttal tálalnak, és tökéletes választás egy könnyű étkezéshez vagy előételként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Cukkini
150 g Feta sajt
1 db Tojás
100 g Gluténmentes liszt
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le finomra, majd sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.

    A cukkini levét alaposan nyomd ki, hogy a tészta ne legyen túl vizes.

    2

    A cukkinit nyomd ki, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felkockázott fetát, a tojást, a gluténmentes lisztet, és ízesítsd sóval és borssal.

    Gluténmentes lisztet használj, hogy a recept gluténmentes legyen, és a tésztát jól formálhatóvá teszi.

    3

    Keverd jól össze az összes hozzávalót, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis gluténmentes lisztet, hogy könnyebben formálható legyen a massza.

    A masszát ne legyen túl száraz, de ne is túl nedves, hogy formálható legyen.

    4

    Formálj a masszából kis gombócokat vagy korongokat, és egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon süsd ki őket 4-5 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

    A fritőz használata is kiváló, ha gyorsabban szeretnél elkészülni.

    5

    Tálald az elkészült kolokithokeftedeseket friss joghurttal vagy salátával.

    A joghurtot fokhagymával is ízesítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.