Kolokithokeftedes vegán változatban, zöldséges fasírt friss fűszerekkel

Kolokithokeftedes vegán változatban

A kolokithokeftedes a görög konyha egyik népszerű ételének számít, amelyet zöldségekből, főként cukkini és fűszerekből készítenek. A vegán változat egy szójamentes, tojás nélküli recept, amely ugyanazt a gazdag ízt kínálja. Eredetileg egy egyszerű, mégis ínycsiklandó falat, amelyet különböző salátákkal vagy joghurttal tálalnak, és tökéletes választás egy könnyű étkezéshez vagy előételként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Cukkini
150 g Vegán feta sajt
1 ek. Chia mag
100 g Zsemlemorzsa
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le finomra, majd sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.

    A cukkini levét alaposan nyomd ki, hogy a tészta ne legyen túl vizes.

    2

    A cukkinit nyomd ki, majd tedd egy tálba. Add hozzá a vegán feta sajtot, a chia magot, a zsemlemorzsát, és ízesítsd sóval és borssal.

    A chia magok helyettesítik a tojást, és segítenek összetartani a masszát.

    3

    Keverd jól össze az összes hozzávalót, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát, hogy könnyebben formálható legyen a massza.

    A chia magokból készült keverék természetes módon megköt, így a massza nem esik szét sütés közben.

    4

    Formálj a masszából kis gombócokat vagy korongokat, és egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon süsd ki őket 4-5 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

    A fritőz használata is kiváló, ha gyorsabban szeretnél elkészülni.

    5

    Tálald az elkészült kolokithokeftedeseket friss joghurttal vagy salátával.

    A joghurtot növényi alapú joghurttal helyettesítheted, hogy vegán maradjon.