Kolokithokeftedes zabpehellyel, zöldséges fasírt friss fűszerekkel

Kolokithokeftedes zabpehellyel

A kolokithokeftedes a görög konyha egyik népszerű ételének számít, amelyet zöldségekből, főként cukkini és fűszerekből készítenek. A zabpehely hozzáadása egy új textúrát ad ennek az ételnek, és tökéletesen illik a zöldségekhez. Eredetileg egy egyszerű, mégis ínycsiklandó falat, amelyet különböző salátákkal vagy joghurttal tálalnak, és tökéletes választás egy könnyű étkezéshez vagy előételként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Cukkini
150 g Feta sajt
1 db Tojás
100 g Zabpehely
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le finomra, majd sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.

    A cukkini levét alaposan nyomd ki, hogy a tészta ne legyen túl vizes.

    2

    A cukkinit nyomd ki, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felkockázott fetát, a tojást, a zabpelyhet, és ízesítsd sóval és borssal.

    A zabpehely segít, hogy a massza összetartóbb legyen, és egy finom textúrát ad a kolokithokeftedeseknek.

    3

    Keverd jól össze az összes hozzávalót, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis zabpelyhet, hogy könnyebben formálható legyen a massza.

    A zabpehely mennyiségét a massza nedvességétől függően módosíthatod.

    4

    Formálj a masszából kis gombócokat vagy korongokat, és egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon süsd ki őket 4-5 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

    A fritőz használata is kiváló, ha gyorsabban szeretnél elkészülni.

    5

    Tálald az elkészült kolokithokeftedeseket friss joghurttal vagy salátával.

    A joghurtot fokhagymával is ízesítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.