A cukkinit reszeld le finomra, majd sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.
A cukkini levét alaposan nyomd ki, hogy a tészta ne legyen túl vizes.
A cukkinit nyomd ki, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felkockázott fetát, a tojást, a zabpelyhet, és ízesítsd sóval és borssal.
A zabpehely segít, hogy a massza összetartóbb legyen, és egy finom textúrát ad a kolokithokeftedeseknek.
Keverd jól össze az összes hozzávalót, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis zabpelyhet, hogy könnyebben formálható legyen a massza.
A zabpehely mennyiségét a massza nedvességétől függően módosíthatod.
Formálj a masszából kis gombócokat vagy korongokat, és egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon süsd ki őket 4-5 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.
A fritőz használata is kiváló, ha gyorsabban szeretnél elkészülni.
Tálald az elkészült kolokithokeftedeseket friss joghurttal vagy salátával.
A joghurtot fokhagymával is ízesítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.