Gochujang szósz tálalva

Koreai gochujang szósz

A gochujang szósz a koreai konyha alapvető eleme, amely évszázadok óta része a koreai étkezési kultúrának. Ez a pikáns, édes és sós ízvilágú szósz különösen népszerű lett világszerte, köszönhetően sokoldalúságának és intenzív ízének. Az eredeti recept generációkon át öröklődött, és mára az ázsiai ízek kedvelőinek konyhájában is alapdarabbá vált. Ez az egyszerű recept lehetővé teszi, hogy a gochujang szószt otthon is elkészítsd, és ízletes kiegészítője legyen bármely fogásnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Gochujang (koreai csípős paprikapaszta)
15 ml Szezámolaj
15 ml Rizsecet
30 g Méz
15 ml Szójaszósz
30 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd finomra a fokhagymát, hogy a szószban egyenletesen eloszoljon.

    A fokhagymanyomó használata helyett érdemes késsel apróra vágni, így intenzívebb ízt ad a szósznak.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a gochujangot, a mézet, a szójaszószt, a rizsecetet, és a vizet, amíg sima állagot nem kapsz.

    Ha a méz kristályos, melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben elkeverhető legyen.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a szezámolajat, majd keverd alaposan össze, hogy az ízek egyensúlyban legyenek.

    A szezámolajból ne tegyél túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt. Egy kevés elég a gazdag, diós ízhez.

    4

    Ha szükséges, állítsd be a szósz sűrűségét egy kis víz hozzáadásával vagy főzd rövid ideig, hogy besűrűsödjön.

    A gochujang sűrűsége változó lehet, ezért kóstold meg és állítsd be a kívánt állagot. Ha túl sűrű, adj hozzá vizet, ha túl híg, főzd egy kicsit.

    5

    Tálald frissen készített ételekhez, például grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy tavaszi tekercsekhez.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Készíthetsz belőle nagyobb adagot is.