Aprítsd finomra a fokhagymát, hogy a szószban egyenletesen eloszoljon.
A fokhagymanyomó használata helyett érdemes késsel apróra vágni, így intenzívebb ízt ad a szósznak.
Egy közepes tálban keverd össze a gochujangot, a mézet, a szójaszószt, a rizsecetet, és a vizet, amíg sima állagot nem kapsz.
Ha a méz kristályos, melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben elkeverhető legyen.
Add hozzá a fokhagymát és a szezámolajat, majd keverd alaposan össze, hogy az ízek egyensúlyban legyenek.
A szezámolajból ne tegyél túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt. Egy kevés elég a gazdag, diós ízhez.
Ha szükséges, állítsd be a szósz sűrűségét egy kis víz hozzáadásával vagy főzd rövid ideig, hogy besűrűsödjön.
A gochujang sűrűsége változó lehet, ezért kóstold meg és állítsd be a kívánt állagot. Ha túl sűrű, adj hozzá vizet, ha túl híg, főzd egy kicsit.
Tálald frissen készített ételekhez, például grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy tavaszi tekercsekhez.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Készíthetsz belőle nagyobb adagot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.