Korianderes paradicsomsalsa lime-mal tálalva

Korianderes paradicsomsalsa lime-mal

A korianderes paradicsomsalsa lime-mal egy friss, ínycsiklandó szósz, amely a paradicsom édességét, a lime savasságát és a koriander aromáját ötvözi. Ez a salsa tökéletes választás lehet tortilla chipsekkel, grillezett húsokkal, halakkal, vagy akár salátákhoz is. A recept a mexikói konyhából merít ihletet, ahol a friss hozzávalók és az élénk ízek mindig nagy szerepet kapnak. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illatok betöltik a konyhát. Az elkészítés titka, hogy minden hozzávalót frissen vágjunk fel, hogy a szósz még ízesebb és ropogósabb legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db paradicsom
1 db lime
1 ág friss koriander
1 db hagymák
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat mosd meg, majd vágd fel apró kockákra.

    A legjobb íz elérése érdekében használj érett, lédús paradicsomokat. A magokat eltávolíthatod, ha kevésbé szeretnéd, hogy vizes legyen a salsa.

    2

    A lime-ot facsard ki, és tedd félre a levét.

    A lime-ot facsarás előtt görgesd át a konyhapulton, így több levet tudsz kinyerni belőle.

    3

    A hagymát hámozd meg, és aprítsd fel finomra.

    A vöröshagyma helyett használhatsz lilahagymát is, ami enyhébb ízű és szebb színt ad a salsának. A hagymát felhasználás előtt áztasd hideg vízbe pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    A fokhagymát hámozd meg, és reszeld le vagy aprítsd fel.

    A fokhagymát ne pirítsd meg, mert keserűvé válhat. Ha nem szereted a nyers fokhagyma intenzív ízét, használj kevesebbet.

    5

    A friss koriandert aprítsd fel, és tedd a tálba a paradicsomhoz.

    A koriander íze megosztó, ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.

    6

    Add hozzá az aprított hagymát, fokhagymát, lime levét, olívaolajat, sót és borsot.

    A lime levét óvatosan adagold, nehogy túl savanyú legyen a salsa. Kóstold meg, és ízlés szerint igazítsd az arányokat. Használj extra szűz olívaolajat a legjobb ízért.

    7

    Jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A legjobb, ha a salsa elkészítése után legalább 30 percig hűtőben pihenteted, hogy az ízek összeérjenek.

    8

    Tálald a kész salsát tortilla chipsekkel, grillezett húsokkal vagy halakkal.

    A salsát kínálhatod avokádóval is gazdagítva, vagy egy kis jalapeno paprikával pikánsabbá teheted.