Korianderes Tangyuan frissen tálalva, kókuszreszelékkel és szezámmaggal

Korianderes Tangyuan

A Tangyuan egy tradicionális kínai édesség, amelyet főként ünnepi alkalmakkor készítenek. A rizslisztből készült golyókat édes vagy sós töltelékekkel kínálják. Ezt a változatot korianderrel és kókuszreszelékkel készítik, hogy egy különleges ízélményt biztosítsanak. A Tangyuan az egyik legnépszerűbb étel Kínában, amely a családi összejöveteleken és újévi ünnepségeken is gyakran előkerül.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
150 ml Víz
1 csokor Koriander
50 g Cukor
1 tk. Friss gyömbér
2 ek. Szezámmag
50 g Kókuszreszelék
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a vizet. Keverjük simára, hogy egy puha tészta állagot kapjunk.

    A rizsliszt mennyiségét apránként adjuk hozzá, hogy ne legyen túl ragacsos a tészta.

    2

    Formázzunk kis golyókat a tésztából, és helyezzük őket egy tálcára.

    A golyókat egyenlő méretűre készítsük, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    A szezámmagot, kókuszreszeléket és a friss koriandert apróra vágjuk. A koriandert finomra vágva adjuk hozzá a golyókhoz.

    A koriander frissessége különleges ízt ad az ételnek, így érdemes alaposan aprítani.

    4

    Közben egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet és a gyömbért. Amikor a víz forr, tegyük bele a golyókat, és főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, körülbelül 5-10 percig.

    A gyömbér friss ízt ad az ételnek, és segít a gasztrointesztinális rendszer számára is hasznos hatást biztosítani.

    5

    Miután a golyók feljöttek a víz tetejére, vegyük ki őket és tálaljuk egy kis meleg tejjel, szezámmaggal, kókuszreszelékkel és korianderrel.

    A tej selymes textúrát ad a golyóknak, és a szezámmag és kókusz tökéletesen kiegészítik a koriandert.