A körtéket hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd kis kockákra. Ha nem túl savanyú körtét választasz, akkor ne használj túl sok cukrot.
A körte fajtájától függően változtathatod a cukor mennyiségét. A keményebb körték jobban bírják a sütést.
A vajat egy serpenyőben olvaszd meg, majd add hozzá a körtét, a cukrot és a fahéjat. Pirítsd a körtét pár percig, hogy kicsit megpuhuljon és elkezdjen karamellizálódni.
A fahéj helyett használhatsz egy kevés gyömbért vagy szegfűszeget is.
A zsemlemorzsát egy serpenyőben, a vaj felével pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Ez segít abban, hogy a réteslapok ne ázzanak el.
A zsemlemorzsa helyett használhatsz darált diót is.
Amikor a körte kissé megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Ha túl sok leve maradt, azt öntsd le.
A felesleges levet öntsd le, különben a réteslapok elázhatnak.
A réteslapokat egyesével, egy tiszta konyharuhán terítsd ki. Minden lapot kenj meg egy kevés olvasztott vajjal, majd szórd meg a pirított zsemlemorzsával.
Ha a réteslapok nagyon vékonyak, használj több réteget, hogy a töltelék ne áztassa át.
Helyezd el a körtés tölteléket a réteslapokon, majd óvatosan tekerd fel őket. Az egyes réteseket egy enyhén kivajazott tepsibe helyezd.
A réteseket szorosan tekerd fel, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A tojást verd fel, és kend meg vele a rétesek tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.
A tojás helyett használhatsz egy kevés tejet is, de a tojás szebb színt ad.
Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a réteseket 30-40 percig, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.
Ha a rétesek túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Tálalás előtt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen.
A réteseket porcukorral megszórva vagy vaníliafagylalttal tálalva is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.