KörtĂ©s sĂŒtƑtökkrĂ©mleves tĂĄlalva

KörtĂ©s sĂŒtƑtökkrĂ©mleves

A sĂŒtƑtök Ă©s körte kombinĂĄciĂłja igazi Ƒszi kĂŒlönlegessĂ©g, amely a szezon kĂ©t ikonikus alapanyagĂĄt ötvözi egyetlen tĂĄnyĂ©rban. A sĂŒtƑtök selymes textĂșrĂĄja Ă©s a körte enyhe Ă©dessĂ©ge harmonikus pĂĄrost alkot, amit a gyömbĂ©r pikĂĄns karaktere tesz teljessĂ©. E leves egyarĂĄnt tartalmaz vitaminokat, rostokat Ă©s melegĂ­tƑ hatĂĄsĂș fƱszereket. A recept alapjĂĄt a hagyomĂĄnyos sĂŒtƑtökkrĂ©mleves adja, de a körte hozzĂĄadĂĄsa Ășj dimenziĂłt nyit meg: gyĂŒmölcsös frissessĂ©get visz a megszokott Ă­zek közĂ©. A tejszĂ­n lĂĄgyĂ­tja a levest, a gyömbĂ©r pedig Ă©lĂ©nkĂ­ti az összhatĂĄst. Egy hƱvös Ƒszi napon, miközben a levegƑben Ă©rezni a föld illatĂĄt Ă©s az Ă©rett gyĂŒmölcsök aromĂĄjĂĄt, ez a leves tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet ebĂ©dre vagy vacsorĂĄra. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, pirĂ­tott diĂłval vagy tökmaggal is megszĂłrhatod a tetejĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 600 g SĂŒtƑtök
⭕ 2 db Körte
⭕ 800 ml ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 1 tk. GyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt Ă©s a körtĂ©t hĂĄmozd meg, magozd ki, majd vĂĄgd kis kockĂĄkra. A hagymĂĄt is aprĂ­tsd fel. Tipp: Ă©rett, de nem tĂșlĂ©rett körtĂ©t hasznĂĄlj a legjobb Ă­zhatĂĄsĂ©rt.

    A sĂŒtƑtök hĂĄmozĂĄsa nehĂ©z lehet. Érdemes elƑször mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben pĂĄr percig melegĂ­teni, hogy könnyebben lehessen hĂĄmozni.

    2

    Egy nagy låbasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pårold meg rajta a vöröshagymåt közepes långon 3-4 perc alatt.

    A hagymåt pårolhatod vajon is, az még gazdagabb ízt ad a levesnek.

    3

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtököt Ă©s a körtĂ©t, keverd ĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket egyĂŒtt 5 percig, hogy kissĂ© karamellizĂĄlĂłdjanak.

    A karamellizålódås fokozza a zöldségek édességét, de vigyåzz, hogy ne égjenek meg.

    4

    Öntsd fel a zöldsĂ©galaplĂ©vel, majd forrald fel. FƑzd közepes lĂĄngon 20 percig, amĂ­g a tök Ă©s körte teljesen megpuhul.

    Ha nincs zöldségalaplé, hasznålhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt kölcsönöz a levesnek.

    5

    Add hozzĂĄ a gyömbĂ©rt, majd botmixerrel turmixold simĂĄra a levest. Tipp: ha igazĂĄn selymes ĂĄllagot szeretnĂ©l, szƱrd ĂĄt egy finom szƱrƑn.

    A gyömbér helyett hasznålhatsz szerecsendiót vagy fahéjat is, ha édesebb ízt szeretnél.

    6

    Keverd bele a tejszĂ­nt, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal. FƑzd mĂ©g 2-3 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, de ne forrald tĂșl.

    A tejszín helyett hasznålhatsz kókusztejet is, ha vegån våltozatot szeretnél.

    7

    TĂĄlald forrĂłn, a tetejĂ©re cseppents egy kevĂ©s tejszĂ­nt, Ă©s dĂ­szĂ­tsd pĂĄr kockĂĄnyi puhĂĄra fƑtt körtĂ©vel.

    Pirított tökmaggal is megszórhatod, az extra ropogóssågot ad a levesnek.