Koshari bazsalikommal, egyiptomi étel rizsből, lencséből és makaróniból, gazdag paradicsomos szószban, bazsalikommal

Koshari bazsalikommal

A Koshari bazsalikommal egy friss és ínycsiklandó változata a tradicionális egyiptomi ételnek, amelyet a bazsalikom frissítő íze gazdagít. A rizs, lencse, makaróni és fűszeres paradicsomos szósz tökéletes alapot ad, míg a bazsalikom hozzáadása új dimenzióval emeli az ételt. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy könnyed, de laktató vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
150 g Lencse
200 g Makaronni tészta
1 csokor Bazsalikom
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Paradicsom
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét és a rizst külön-külön főzd meg. A lencsét egy lábasban, vízben főzd meg, amíg megpuhul. A rizst a szokásos módon, sóval és vízzel főzd meg.

    A lencsét ne főzd túl, mert akkor szétesik. Ha a rizs túl ragadós, próbáld meg egy kicsit kevesebb vízzel főzni.

    2

    A makarónit főzd meg forró vízben, majd csepegtesd le.

    A tésztát ne főzd túl, hogy megtartja a textúráját és nem lesz túlpuhult.

    3

    A bazsalikomot vágd finomra. A leveleit tartsd félre a végére, és a szárakat tedd a főzőolajba, hogy az ízeket kioldja.

    A bazsalikom frissessége a végén adja meg az étel ízét, ezért ne főzd túl, hogy megőrizze a zamatos ízét.

    4

    A vöröshagymákat vékonyra szeleteld és olívaolajban pirítsd meg, amíg aranybarnára sülnek. A fokhagymát is finomra vágva add hozzá a hagymához.

    A hagymát pirítva édesebb ízt kap, amitől gazdagabb lesz a koshari íze.

    5

    A paradicsomot hámozd meg és vágd fel apróra, majd a hagymás keverékhez add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot, és pirítsd még pár percig.

    A paradicsomot úgy vágd fel, hogy a lé is kijöjjön, így ízletesebb lesz a szósz.

    6

    A főtt rizst, tésztát, lencsét egy nagy tálban keverd össze. A fűszeres hagymás paradicsomszószt öntsd a tetejére.

    Az ételt ne keverd össze túl erőteljesen, hogy megőrizze a különböző összetevők textúráját.

    7

    Tálald citromlével és friss bazsalikomlevelekkel, ha szeretnéd.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni az ízeket.