Koshari oregánóval, egyiptomi étel rizsből, lencséből és makaróniból, gazdag oregánós szószban

Koshari oregánóval

A Koshari oregánóval egy különleges változata a tradicionális egyiptomi ételnek, amelyet az oregánó gazdag aromája dúsít. Az étel friss, ínycsiklandó és laktató, tökéletes választás a hétköznapi vacsorákra. Az oregánó fűszeres íze kiemeli a rizs, lencse és makaróni finom ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
150 g Lencse
200 g Makaronni tészta
2 tk. Oregánó
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Paradicsom
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét és a rizst külön-külön főzd meg. A lencsét egy lábasban, vízben főzd meg, amíg megpuhul. A rizst a szokásos módon, sóval és vízzel főzd meg.

    A lencsét ne főzd túl, mert akkor szétesik. Ha a rizs túl ragadós, próbáld meg egy kicsit kevesebb vízzel főzni.

    2

    A makarónit főzd meg forró vízben, majd csepegtesd le.

    A tésztát ne főzd túl, hogy megtartja a textúráját és nem lesz túlpuhult.

    3

    Az oregánót egy tálban pici olívaolajjal keverd el, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Az oregánó fűszeres aromáját az olívaolaj segít jobban kihozni, próbáld meg ne hagyni túl sokáig a tűzön.

    4

    A vöröshagymákat vékonyra szeleteld és olívaolajban pirítsd meg, amíg aranybarnára sülnek. A fokhagymát is finomra vágva add hozzá a hagymához.

    A hagymát pirítva édesebb ízt kap, amitől gazdagabb lesz a koshari íze.

    5

    A paradicsomot hámozd meg és vágd fel apróra, majd a hagymás keverékhez add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot, és pirítsd még pár percig.

    A paradicsomot úgy vágd fel, hogy a lé is kijöjjön, így ízletesebb lesz a szósz.

    6

    A főtt rizst, tésztát, lencsét egy nagy tálban keverd össze. A fűszeres hagymás paradicsomszószt öntsd a tetejére, majd add hozzá az oregánós olívaolajat.

    Az ételt ne keverd össze túl erőteljesen, hogy megőrizze a különböző összetevők textúráját.

    7

    Tálald citromlével és friss korianderlevelekkel, ha szeretnéd.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni az ízeket.