Kringle csokoládés töltelékkel frissen tálalva

Kringle csokoládés töltelékkel

A Kringle egy tradicionális magyar sütemény, amelyet gyakran készítenek édes töltelékkel, mint például a csokoládé, dió, vagy fahéj. A csokoládés változat egy gazdag és ínycsiklandó desszert, amely a kelt tészta puhaságát és a csokoládé édességét egyesíti. A Kringle-t gyakran készítik ünnepi alkalmakra, de tökéletes választás lehet bármikor, amikor egy finom, házi készítésű süteményt szeretnél.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
250 ml Tej
50 g Cukor
25 g Friss élesztő
1 db Tojás
100 g Vaj
1 tk.
50 g Cukor (töltelékhez)
2 ek. Kakaópor
100 g Csokoládé (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos tejet egy tálban keverd össze a cukorral és az élesztővel. Hagyj állni 10 percig, amíg az élesztő felfut.

    Fontos, hogy ne legyen túl forró a tej, mert elpusztíthatja az élesztőt.

    2

    A lisztet és a sót egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá az élesztős tejet, a tojást, és dolgozd össze a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg összeáll. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis tejet, ha túl ragacsos, egy kis lisztet.

    3

    Amikor a tészta összeállt, adj hozzá a vajat, és gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tedd egy tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre, hogy 1 órán át keljen.

    A tészta kelése során ne nyisd meg túl gyakran a ruhát, hogy a levegő ne távozzon.

    4

    Míg a tészta kel, készítsd el a csokoládés tölteléket. Egy tálban keverd össze a kakaóport, a cukrot és a reszelt csokoládét.

    A csokoládét ne olvaszd fel, mert az a tölteléket túl folyóssá tenné.

    5

    Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy lisztezett felületen téglalap alakúra, és egyenletesen szórd rá a csokoládés tölteléket.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    6

    A tésztát óvatosan tekerd fel, majd formázz belőle egy kört, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta szélét jól nyomd össze, hogy ne szökjön ki a töltelék sütés közben.

    7

    A formázott tésztát hagyd kelni 20-30 percig, majd kend meg a tetejét felvert tojással, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg aranybarna lesz.

    A tojás mosás segít abban, hogy a Kringle szép fényt kapjon sütés közben.