Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat, vaníliás cukrot és a sót.
A száraz hozzávalókat érdemes először összekeverni, hogy egyenletesen oszoljanak el a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze jól.
A tojásokat akkor verd fel jól, amikor már meleg a tej, hogy szebben emelkedjenek.
Add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és keverd simára. Az állagnak sűrűnek kell lennie, de még könnyen kanalazhatónak.
Ha a tészta túl sűrű, egy kis tejet is hozzáadhatsz, hogy elérd a megfelelő állagot.
Melegíts fel egy krumkake sütőt vagy egy nagyobb serpenyőt. Kenegetd meg egy kevés olvasztott vajjal.
A tészta tökéletesen sül, ha a sütő kellően meleg, de nem túl forró, hogy a tészta ne égjen meg.
Tölts egy kis merőkanálnyi tésztát a sütőbe, és süsd a tésztát 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Figyelj rá, hogy ne süsd túl, mert akkor a krumkake kemény lesz.
Miután a tésztát kisült, helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róla a felesleges olaj.
A papírtörlő segít, hogy a krumkake ne legyen túl zsíros, miközben megőrzi a ropogósságát.
Tálald melegen, és szórd meg még egy kevés fahéjjal és cukorral.
A fahéj és cukor a legjobb kiegészítő, hogy igazán különleges ízt adj a krumkake-nak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.