Krumkake fahéjjal, frissen tálalva, fahéjas cukorral

Krumkake fahéjjal

A krumkake a norvég konyha egyik legismertebb édessége, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra. A tészta ropogós és finom, míg a fahéj és a cukor ízesíti, hogy igazán különleges desszert legyen. A krumkake hagyományosan fánkformában sül, és gyakran tálalják fahéjjal és cukorral. A krumkake fahéjjal egy remek választás reggelire vagy egy finom desszertként, és könnyedén elkészíthető otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
100 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat, vaníliás cukrot és a sót.

    A száraz hozzávalókat érdemes először összekeverni, hogy egyenletesen oszoljanak el a tésztában.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze jól.

    A tojásokat akkor verd fel jól, amikor már meleg a tej, hogy szebben emelkedjenek.

    3

    Add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és keverd simára. Az állagnak sűrűnek kell lennie, de még könnyen kanalazhatónak.

    Ha a tészta túl sűrű, egy kis tejet is hozzáadhatsz, hogy elérd a megfelelő állagot.

    4

    Melegíts fel egy krumkake sütőt vagy egy nagyobb serpenyőt. Kenegetd meg egy kevés olvasztott vajjal.

    A tészta tökéletesen sül, ha a sütő kellően meleg, de nem túl forró, hogy a tészta ne égjen meg.

    5

    Tölts egy kis merőkanálnyi tésztát a sütőbe, és süsd a tésztát 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Figyelj rá, hogy ne süsd túl, mert akkor a krumkake kemény lesz.

    6

    Miután a tésztát kisült, helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róla a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít, hogy a krumkake ne legyen túl zsíros, miközben megőrzi a ropogósságát.

    7

    Tálald melegen, és szórd meg még egy kevés fahéjjal és cukorral.

    A fahéj és cukor a legjobb kiegészítő, hogy igazán különleges ízt adj a krumkake-nak.