Hámozd meg és főzd meg a burgonyát sós vízben, amíg teljesen megpuhul – kb. 20 perc. Szűrd le, majd törd össze burgonyanyomóval, amíg sima pürét kapsz.
A burgonyát főzd héjában, így kevésbé szívja meg magát vízzel, és ízletesebb lesz a püré.
Add a forró burgonyához a vajat, a reszelt parmezán felét, sót, borsot és szerecsendiót. Jól keverd össze, amíg krémes és sima lesz az állaga. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt.
A vajat és a parmezánt a forró burgonyához add, így könnyebben elolvadnak és krémesebb lesz a püré. A szerecsendió elhagyható, de nagyon jól illik a burgonyához és a parmezánhoz.
Töltsd meg a cannelloni tésztákat a krumplis keverékkel – használhatsz habzsákot vagy kiskanál segítségével. Töltsd meg mind a 12 darabot, majd helyezd őket egy kivajazott sütőtálba egymás mellé.
Ha nincs habzsákod, egy erős zacskóba is töltheted a krumplis keveréket, majd vágd le a sarkát, és nyomd bele a tésztába.
Egy kis lábasban melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá a megtöltött tésztákra. Ez segít szaftosan tartani a tésztát sütés közben.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd át. Ha nincs tejszíned, használhatsz tejet is, de a tejszín krémesebb lesz.
Szórd meg a tetejét a maradék reszelt parmezánnal. Ez aranybarna, ropogós kéreggé sül majd a tetején.
Használj frissen reszelt parmezánt, mert annak intenzívebb az íze, és jobban olvad.
Tedd a sütőtálat előmelegített sütőbe, és süsd 180°C-on kb. 30 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul, és a tejszín buborékolni kezd. Ha túl gyorsan pirulna, takard le alufóliával.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje. Ha a tészta még nem puhult meg teljesen, de a teteje már barnul, takard le alufóliával, és süsd tovább.
Miután kivetted a sütőből, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek, és könnyebb legyen szeletelni.
A pihentetés segít, hogy a tejszín besűrűsödjön, és ne folyjon szét a tészta szeleteléskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.