Friss krumplisaláta főtt burgonyával, lilahagymával és friss petrezselyemmel tálalva.

Krumplisaláta

A Krumplisaláta egy olyan köret, amely a magyar konyha egyik alapétele. Az egyszerű, de nagyszerű saláta a főtt burgonya, a friss zöldségek és a majonéz tökéletes kombinációjával készül. Az étel a legkülönfélébb főételekhez illik, és szinte minden családi étkezés elmaradhatatlan része.

A krumplisaláta elkészítése egyszerű, mégis finom. A főtt krumplit apró kockákra vágják, majd majonézzel, tejföllel, hagymával és fűszerekkel keverik össze. A saláta frissítő és laktató, és remekül passzol a grillezett húsokhoz, szendvicsekhez, vagy akár egy könnyű vacsorához is. A krumplisaláta a hétköznapi étkezések igazi kedvence, amely bármikor megjelenhet az asztalon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Burgonya
1 db Vöröshagyma
2 ek. Ecet
3 ek. Olaj
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg és vágd karikákra.

    A burgonyát főzés után érdemes hideg vízzel leöblíteni, így könnyebben hámozható.

    2

    A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, és keverd össze a burgonyával.

    A vöröshagymát előzőleg áztasd be hideg vízbe pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    3

    Az ecetet, olajat, sót és borsot keverd össze, majd öntsd rá a burgonyás keverékre.

    Az ecet és olaj arányát ízlés szerint változtathatod. Használhatsz almaecetet is a hagyományos helyett.

    4

    Forgasd össze a salátát, majd szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget vagy más friss fűszernövényt is.

    5

    Tálalás előtt hagyd állni hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha van időd, hagyd a salátát akár több órán át is hűtőben, hogy még finomabb legyen.