Kukoricás csirkekrémleves tálalva

Kukoricás csirkekrémleves

A kukoricás csirkekrémleves a klasszikus magyar levesek egy friss és gazdag változata. A kukorica természetes édes íze remekül kiegészíti a csirke finom ízét, míg a krémes textúra és a fűszerek egy selymes, ínycsiklandó levest eredményeznek. Képzeld el, ahogy a csirke és a kukorica finoman összefonódik a levesben, miközben a tejszín és a fűszerek gazdagítják az ízvilágot. A végeredmény egy könnyed, mégis laktató étel, amely minden falatjával igazi élményt nyújt. Ez az étel tökéletes választás egy családi vacsorához, vagy egy könnyed étkezéshez, amely friss és tápláló egyszerre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkemell
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Kukorica
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd apró kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.

    A csirkemellet vágd egyforma méretű kockákra, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A vaj helyett használhatsz olívaolajat is. A hagymát ne pirítsd túl, mert megéghet.

    3

    Add hozzá a felkockázott csirkét, és pirítsd 5-6 percig, amíg a hús kifehéredik. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A csirkét pirítsd addig, amíg minden oldala kifehéredik. Ne süsd túl, mert kiszáradhat.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 15-20 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    A főzési idő függ a csirke kockák méretétől. Ellenőrizd, hogy a csirke könnyen szétesik-e villával.

    5

    Add hozzá a kukoricát, és főzd további 5 percig. Ezután vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A kukoricát ne főzd túl sokáig, mert elveszíti az ízét.

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    A tejszíntől krémesebb lesz a leves. Használhatsz növényi tejszínt is. Ha szeretnél, adhatsz hozzá egy kis szerecsendiót is.