Egy vastag falú lábosban melegítsd fel a tejet közepes lángon, és folyamatosan kevergetve forrald be annyira, hogy a térfogata kb. felére csökkenjen. Ez körülbelül 20-25 percig tart.
Fontos a folyamatos keverés, hogy a tej ne égjen le az edény aljára. Ha nagyon habzik, vedd lejjebb a lángot.
Add hozzá a sűrített tejet és a cukrot, majd keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
A sűrített tej és a cukor hozzáadása után is figyelj a keverésre, hogy ne karamellizálódjon az alján.
Szórd bele az őrölt kardamomot, az aprított pisztáciát és mandulát, majd keverd el. Ha szeretnéd, néhány percig tovább főzheted, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A kardamom mennyiségével óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van. A pisztáciát és mandulát előzetesen pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az ízük.
Adj hozzá rózsavizet és egy csipet sáfrányt, majd keverd alaposan össze. Hagyd a keveréket szobahőmérsékleten kihűlni.
A rózsavízből se tegyél túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt. A sáfrányt előtte áztasd be egy kevés meleg vízbe, hogy jobban kiadja a színét és ízét.
A kihűlt keveréket öntsd kulfi formákba vagy kis poharakba, és fedd le fóliával.
Ha nincs kulfi formád, használhatsz jégkrém formákat vagy akár kis papírpoharakat is. A fólia megakadályozza a jégkristályok képződését a tetején.
Helyezd a fagyasztóba legalább 6 órára, de még jobb, ha egy éjszakán át hagyod pihenni, hogy megfelelően megdermedjen.
A legjobb eredmény érdekében érdemes legalább 12 órát fagyasztani.
Tálalás előtt 1-2 percre hagyd szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kivehesd a formából. Szórd meg aprított pisztáciával és mandulával díszítésként.
Ha nehezen jön ki a formából, tartsd rövid ideig meleg víz alá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.