Friss kuszkusz saláta színes zöldségekkel és fűszernövényekkel tálalva.

Kuszkusz saláta

A Kuszkusz saláta egy könnyed, de tápláló étel, amely a mediterrán konyha frissességét és ízeit idézi. A kuszkusz, amely egy finomra őrölt búzalisztből készült alapanyag, tökéletes alapot ad ennek az egészséges salátának. A saláta különleges ízét a friss zöldségek és a pikáns öntet adják, melyek jól kiegészítik egymást.

A kuszkusz saláta ideális étel nyári napokra, de télen is remek választás lehet, ha valami könnyű, de ízes ételt keresünk. A saláta elkészítése gyors és egyszerű, miközben tápláló és egészséges. A mediterrán hangulatot az olívaolaj, citrom és friss zöldségek varázsolják elénk, így tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Kuszkusz
300 ml Forró víz
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Paprika
1 db Vöröshagyma
1 csokor Petrezselyem
2 ek Citromlé
3 ek Olívaolaj
1 tk Info
1 tk Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, és letakarjuk, hogy megpuhuljon.

    A víz mennyisége legyen egyenlő a kuszkusz mennyiségével, vagy picit több. Így biztosan nem marad száraz.

    2

    A zöldségeket apróra vágjuk: a paradicsomot, uborkát, paprikát és hagymát.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy a saláta esztétikusabb legyen.

    3

    A megpuhult kuszkuszt villával fellazítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket.

    Ha a kuszkusz túl ragacsos, öblítsd le hideg vízzel, mielőtt hozzáadnád a zöldségeket.

    4

    Az egészet megszórjuk aprított petrezselyemmel, majd meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal.

    A citromlé és az olívaolaj mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    5

    Sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük, és hűtőben pihentetjük tálalás előtt.

    A saláta ízei jobban összeérnek, ha legalább 30 percet hűtőben pihenteted.