A tojásokat főzd meg keményre, majd hagyd kihűlni.
A tojásokat érdemes egy órán át főzni, hogy biztosan kemények legyenek.
A kukoricakeményítőt, lisztet, sütőport, sót és borsot keverd össze egy tálban.
Használj finom szemcséjű lisztet, hogy a tészta sima és egyenletes legyen.
Fokozatosan add hozzá a vizet a száraz hozzávalókhoz, és keverd sima tésztává.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen bevonja a tojásokat.
A főtt tojásokat egyesével mártsd a tésztába, hogy teljesen beborítsa őket.
Ügyelj arra, hogy a tojásokat alaposan bevond a tésztával, hogy ropogósak legyenek a végén.
A bő olajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd óvatosan süsd meg a tojásokat, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl alacsony, a tészta nem lesz ropogós, ha túl magas, könnyen megéghet.
A kész kwek-kwekeket szedd ki az olajból, és hagyd őket lecsöpögni papírtörlőn.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, hogy a kwek-kwek még ropogósabb legyen.
Tálald a kwek-kwekeket friss, apróra vágott zöldhagymával, hogy extra frissességet és színt adj hozzá.
A zöldhagyma roppanós textúrája és friss íze tökéletesen kiegészíti a ropogós tojásokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.