Kwek-kwek zöldhagymával tálalva

Kwek-kwek zöldhagymával

A Kwek-kwek egy hagyományos filippínó étel, amelyet főtt tojásból készítenek, és ropogós tésztával borítanak. Az étel a filippínói utcai étkezés részeként vált népszerűvé, és az egyik legismertebb street food az országban. A tésztába mártott tojásokat forró olajban sütik, így azok kívül ropogósak, belül pedig puha, krémesek maradnak. A zöldhagymával való tálalás frissességet ad, és még ízletesebbé teszi ezt a finom, gyors ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
100 g Kukoricakeményítő
50 g Liszt
1 tk. Sütőpor
100 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
500 ml Olaj
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre, majd hagyd kihűlni.

    A tojásokat érdemes egy órán át főzni, hogy biztosan kemények legyenek.

    2

    A kukoricakeményítőt, lisztet, sütőport, sót és borsot keverd össze egy tálban.

    Használj finom szemcséjű lisztet, hogy a tészta sima és egyenletes legyen.

    3

    Fokozatosan add hozzá a vizet a száraz hozzávalókhoz, és keverd sima tésztává.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen bevonja a tojásokat.

    4

    A főtt tojásokat egyesével mártsd a tésztába, hogy teljesen beborítsa őket.

    Ügyelj arra, hogy a tojásokat alaposan bevond a tésztával, hogy ropogósak legyenek a végén.

    5

    A bő olajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd óvatosan süsd meg a tojásokat, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl alacsony, a tészta nem lesz ropogós, ha túl magas, könnyen megéghet.

    6

    A kész kwek-kwekeket szedd ki az olajból, és hagyd őket lecsöpögni papírtörlőn.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, hogy a kwek-kwek még ropogósabb legyen.

    7

    Tálald a kwek-kwekeket friss, apróra vágott zöldhagymával, hogy extra frissességet és színt adj hozzá.

    A zöldhagyma roppanós textúrája és friss íze tökéletesen kiegészíti a ropogós tojásokat.