Laksa Baduy, gazdag kókuszos csirke leves rizstésztával és friss fűszerekkel

Laksa Baduy

A Laksa Baduy egy tradicionális étel, amely Indonézia Baduy régiójából származik. Az étel a gazdag kókusztej és friss fűszerek keverékével készült, a helyiek számára egy igazi különlegesség. A laksa egyik alapja, a kókusztej, melyet a helyi fűszerek, mint a gyömbér és koriander tesznek különlegessé. A recept a helyi közösség ízlését tükrözi, ahol a friss hozzávalók és az egyedi ízek dominálnak. A Laksa Baduy tökéletes választás azoknak, akik szeretik a friss, aromás leveseket és az egzotikus ízeket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
200 g Csirke mell filé
200 g Rizstészta
2 db Tojás
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 db Lime leve
100 g Hosszú bab
5 levél Koriander levele
1 ek. Halpástétom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét vágd kisebb darabokra, majd enyhén sózd meg. Egy nagyobb lábasban hevíts fel egy evőkanál kókuszolajat, és süsd meg a csirkét, amíg átsül, kb. 10 percig.

    A csirke átsütése előtt ízesítheted borssal is, hogy még finomabb legyen.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A gyömbért hámozd meg és reszeld le. Melegítsd fel a maradék kókuszolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg illatosak nem lesznek.

    A gyömbér reszelésekor ügyelj arra, hogy friss gyömbért használj, mivel ez erősebb ízt ad a levesnek.

    3

    Ezt követően add hozzá a reszelt gyömbért, majd öntsd hozzá a kókusztejet, a halpástétomot és a lime levét. Keverd jól össze, majd forrald fel a levest, és hagyd rotyogni 10 percig.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá egy kis vízet, hogy megfelelő állagot kapj.

    4

    Közben főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Miután megfőtt, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A rizstésztát mindig hideg vízzel öblítsd le, hogy elkerüld a ragadós állagot.

    5

    A tojásokat főzd meg keményre, körülbelül 10 percig. Miután megfőztek, tedd őket hideg vízbe, hogy könnyebben megpucolhasd.

    A tojásokat akkor vedd ki a vízből, ha biztosan kemények, hogy elkerüld a túl puha állagot.

    6

    Tálald a levest: a rizstésztát tedd a mély tányérok aljára, öntsd rá a kókuszos levest, majd tedd a sült csirkét, a főtt tojást, hosszú babot és koriander leveleket a tetejére.

    A koriander levelei frissességet adnak a leveshez, így mindenképp ne hagyd ki őket!