Laksa Banjar, gazdag kókuszos csirke leves rizstésztával és friss fűszerekkel

Laksa Banjar

A Laksa Banjar egy indonéz étel, amely a gazdag kókusztej és a friss fűszerek kombinációjával készült. A leves története a délkelet-ázsiai régióban gyökerezik, és minden egyes falatja egy ínycsiklandó élményt nyújt. A Laksa Banjar receptje különösen népszerű Indonéziában, ahol a kókusz és a friss koriander mindennapi ízeivé váltak. A leves friss, ropogós hozzávalókat ötvöz, és ideális választás egy különleges étkezéshez. Ahogy a leves rotyog, a gyömbér és a kókusz illata szétárad a konyhában, egy varázslatos élményt kínálva minden falatban. Az étel tökéletes egy ünnepi vacsorához vagy egy baráti összejövetelhez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
200 g Csirke mell filé
200 g Rizstészta
2 db Tojás
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 db Lime leve
100 g Hosszú bab
5 levél Koriander levele
1 ek. Halpástétom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke mell filét vágd kisebb darabokra, majd sózd meg enyhén. Egy nagyobb lábasban melegíts fel egy evőkanál kókuszolajat, és süsd meg a csirkét, amíg átsül, körülbelül 10 percig.

    A csirke átsütése előtt érdemes pici sóval és borssal ízesíteni, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A gyömbért hámozd meg és reszeld le. Melegítsd fel a maradék kókuszolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a hagymákat és a fokhagymát, amíg illatosak nem lesznek.

    Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, vedd lejjebb a hőfokot, miután elkezdett illatozni.

    3

    Ezt követően add hozzá a reszelt gyömbért, és keverd jól össze. Öntsd hozzá a kókusztejet, a halpástétomot és a lime levét. Keverd jól össze, majd forrald fel a levest, majd alacsony hőfokon hagyd rotyogni 10 percig.

    A gyömbér segít felélénkíteni az ízeket, és friss, citrusos jegyeket ad a levesnek.

    4

    Közben főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Ha kész, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot, és ne ragadjon össze.

    Mindig hideg vízzel öblítsd le a rizstésztát, hogy megőrizzük a textúráját, és ne legyen ragacsos.

    5

    A tojásokat főzd meg keményre, körülbelül 10 percig. Ha kész, tedd őket hideg vízbe, hogy könnyebben megpucolhasd.

    A tojásokat akkor vedd ki a vízből, amikor már biztosan kemények, hogy elkerüld a túl puha állagot.

    6

    Tálalás előtt a rizstésztát tedd a mély tányérok aljára. Öntsd rá a kókuszos levest, majd tedd a sült csirkét, a főtt tojást, a hosszú babot és a koriander leveleket.

    A koriander nemcsak ízesíti a levest, hanem friss színt és frissességet is ad a tálhoz.