Laksa Tangerang, kókuszos csirke leves rizstésztával és friss fűszerekkel tálalva

Laksa Tangerang

A Laksa egy tradicionális délkelet-ázsiai étel, amely különösen népszerű Indonéziában, Malajziában és Szingapúrban. A Laksa Tangerang a helyi variáció, amely a gazdag kókusztej és a friss fűszerek keverékével vált híressé. A leves alapja a kókusztej és a halpástétom, amelyhez a csirke és a rizstészta jól illik. Ez az étel ideális választás a meleg nyári napokon, de télen is nagyszerű választás egy meleg, tápláló étkezéshez. Ahogy a leves rotyog a tűzhelyen, az illatok betöltik a konyhát, és a friss koriander levelek felkeltik az étvágyat. Az étel különleges varázsa az egyszerű, de gazdag fűszerkeverékekben rejlik, és biztosan mindenki szereti majd.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
200 g Csirke mell filé
200 g Rizstészta
2 db Tojás
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
1 db Lime leve
100 g Hosszú bab
5 levél Koriander levele
1 ek. Halpástétom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét vágd fel kisebb darabokra, majd sózd meg enyhén. Egy lábasban melegíts fel egy evőkanál kókuszolajat, és süsd meg a csirkét, amíg átsül, kb. 10 perc alatt.

    A csirke puhulását a legjobban úgy ellenőrizheted, ha egy késsel beleszúrsz: ha már nem piros a közepe, akkor készen van!

    2

    Közben készítsd el a leves alapot: egy serpenyőben melegíts fel a maradék kókuszolajat. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsd meg őket, amíg illatosak lesznek, kb. 3-5 perc.

    A hagyma karamellizálása segít, hogy gazdagabb, édesebb ízű alapot kapj a leveshez.

    3

    Öntsd hozzá a kókusztejet, a halpástétomot és a lime levét. Keverd jól össze, majd forrald fel a keveréket, és hagyd egy kicsit rotyogni.

    Ha túl sűrű a leves, egy kis vízzel hígíthatod, hogy könnyedebb legyen.

    4

    Közben főzd meg a rizstésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Ha megfőtt, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A rizstésztát mindig hideg víz alatt öblítsd le, így nem ragad össze.

    5

    A tojásokat főzd meg keményre. Kb. 10 percig forrald őket, majd hideg vízben tedd őket félre, hogy könnyebben megpucolhasd őket.

    Ha a tojást hideg vízben hagyod hűlni, könnyebben eltávolítható a héja.

    6

    A végén tálald a levest: a rizstésztát tedd a mély tányérok aljára, öntsd rá a kókuszos levest, majd helyezd rá a sült csirkét, főtt tojást, hosszú babot és koriander leveleket.

    Ha a levest intenzívebb ízvilágúra szeretnéd, adj hozzá egy kis chili vagy curry port!