Laulau gombával, tálalva friss citromfűvel

Laulau gombával

A Laulau egy hagyományos hawaii étel, amelyet általában hússal vagy halakkal töltenek, és kelkáposztalevélbe göngyölnek. Az ételt az őslakos hawaii konyha inspirálta, és a kókusztej, valamint az egyedi fűszerek adnak neki különleges ízt. A gombás változat tökéletes a vegetáriánusok számára, miközben megőrzi a hawaii étel gazdag és ínycsiklandó jellegét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Kelkáposzta levelek
100 g Könnyű szójaliszt
2 ek. Szójaszósz
150 g Gomba (pl. shiitake)
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
2 ek. Főzőolaj
200 ml Kókusztej
50 g Kókuszreszelék
2 ág Citromfű

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kelkáposzta leveleit alaposan mosd meg, majd forró vízben rövid ideig blansírozd őket, hogy könnyen formázhatóak legyenek.

    A kelkáposzta leveleket rövid ideig blansírozd, hogy megőrizzék zöld színüket és ne veszítsenek tápanyagokból.

    2

    A gombát aprítsd fel, és a fokhagymát, valamint a gyömbért is vágd apróra.

    A shiitake gomba különleges, umami ízt ad, de bármilyen más gombát is használhatsz, például champignon gombát.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a főzőolajat, majd add hozzá a fokhagymát, gyömbért és a gombát. Pirítsd meg őket, amíg a gomba leve elpárolgik.

    A gombát ne sózd túl hamar, mert akkor vizet engedhet, és nem pirul meg megfelelően.

    4

    A gombákat öntsd egy tálba, majd add hozzá a szójaszószt, a kókusztejet és a kókuszreszeléket. Keverd jól össze.

    A kókusztej selymes ízt ad a gombás tölteléknek, a kókuszreszelék pedig még gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    A kelkáposzta leveleit egyenletesen helyezd el egy sütőtálcán, és töltsd meg őket a gombás keverékkel.

    A kelkáposzta leveleket ne töltsd túl, hogy könnyen le lehessen hajtani őket és ne szakadjanak el.

    6

    Hajtsd össze a kelkáposzta leveleit, mint egy kis csomagot, majd tedd őket egy sütőedénybe.

    A leveleket szorosra kell hajtani, hogy a töltelék ne szóródjon ki sütés közben.

    7

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 30-35 percig, amíg a kelkáposzta levelek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    A sütőben való sütés lehetővé teszi, hogy az ízek jól összeérjenek, és a kelkáposzta levelek finoman megpuhuljanak.

    8

    Tálald melegen, és díszítsd friss citromfű ágakkal.

    A citromfű friss íze csodálatosan kiegészíti az ételt, és különleges illatot ad.