Leipäjuusto kávéba mártva, finoman tálalva

Leipäjuusto kávéba mártva kaffeost

A leipäjuusto, más néven finn squeaky cheese, egy finn sajt, amely a tradicionális finn kávéval kerül tálalásra. A kávéba mártott sajt a ‘kaffeost’ néven ismert étel, és az egyik legismertebb reggeli a finn háztartásokban. A kombináció egyedülálló élményt ad, a sajt krémes és enyhén sós, míg a kávé meleg, ízes aromája tökéletesen kiegészíti ezt. Kiváló választás egy gyors, de különleges reggelire vagy egy pihentető délutánra.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
200 g Leipäjuusto (Finnish squeaky cheese)
250 ml Friss kávé
50 ml Tej
1 ek. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a kávét. Használj friss, erős kávét, amely szép aromát ad a recepthez.

    A frissen főzött kávé intenzívebb ízt ad, mint a régebbi. Ha nem szereted az erős kávét, készítheted tejszínesebb változatban is.

    2

    Vágd a leipäjuusto sajtot kisebb darabokra. Ezt a sajtot nehezen találni, de a friss sajtok egy változata megfelelhet.

    Ha nem találsz leipäjuustót, helyettesítheted egy másik friss, enyhén sós sajttal.

    3

    Melegítsd a tejet, és öntsd a kávéba, hogy krémesebb legyen.

    A tej melegítése előtt győződj meg róla, hogy nem forr, mert különben túlságosan felhígíthatja a kávét.

    4

    Tálald a leipäjuusto darabokat egy kis tányéron, és öntsd rá a meleg kávét tejjel. Szórd meg egy kis cukorral, hogy édesebbé tedd.

    A kávé édesítését ízlés szerint végezheted, de mindig kóstold meg előtte!